iPhone 5'te onlar artık yok

Güncelleme Tarihi:

iPhone 5te onlar artık yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 13:24

Apple'ın 12 Eylül tarihinde lanse etmesi beklenen iPhone 5'te artık bu özellikler yer almayacak.

Haberin Devamı

İlk iPhone'dan bugüne kadar bazı uygulama ve özellikler iPhone'larda adeta bir standarttı ve hemen hepsinde yer alıyordu. Ancak Apple ile Google'ın gittikçe kızışan rekabeti iPhone'lardaki Google uygulamalarını da vurdu.

GOOGLE MAPS YOK

İlk olarak Google Maps'e elveda diyen Apple, iOS 6 işletim sistemini kullanan iPhone 5'te bu harita uygulamasına yer vermeyecek ve kendi haritasını kullanacak.

YOUTUBE YOK

iPHONE'A AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN O FOTOĞRAFLAR / FOTO GALERİ

Bir diğer standart uygulama ise YouTube... Google'ın 2006 yılında satın almasıyla büyük bir sıçrama yapan YouTube, iPhone 5'lerde yer almayacak. Kullanıcılar istedikleri taktirde App Store'dan YouTube'u indirmek durumunda kalacak.

MICRO SIM YOK

Micro SIM kart kullanan iPhone 4 ve 4S'lerin ardından iPhone 5'te micro SIM yer almayacak ve Apple'ın özel olarak tasarladığı ve micro-SIM'lere göre yüzde 40 oranında daha küçük bir yapıda olan nano-SIM kartlar yer alacak.

30-PIN'Lİ BAĞLANTI YUVASI YOK

İlk iPod'lardan bu yana var olan 30-pin'li bağlantı yuvası da küçülecek ve 19-pin'li yuva kullanılacak. Bunun nedeni ise 4G teknolojisini kullanmak isteyen Apple'ın daha fazla yer bulmak istemesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!