iPhone 5'te bu da mı olacak

Güncelleme Tarihi:

iPhone 5te bu da mı olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 00:00

iPhone 5 hakkında ortaya atılan iddiaya göre Apple, görmezden geldiği bu teknolojiye merhaba diyecek.

Haberin Devamı

Apple şu ana kadar iOS'e yakın alan iletişimi teknolojisini (NFC) eklememişti, ancak iPhone 5 ile bu durum değişebilir.

Gelen haberlere göre prototip telefonların kaynak kodunda görülen bazı bölümler, yeni cihaza NFC çipi ve anteni koyulabileceğini gösteriyor. Bu da telefonun mobil ödemeleri desteklemesi anlamına geliyor.

NFC teknolojisinin büyük destekçilerinden biri olan SITA CTO'su Jim Peters, Apple'ın dahil olmasıyla bu yeni teknolojinin son derece hızlı bir şekilde yaygınlaşacağını düşünüyor:

"Bitmek bilmeyen tartışmalar yüzünden pek çok kişi NFC teknolojisinin asla yaygınlaşmayacağını düşünüyor. Ama hazır olun, bu teknoloji gümbür gümbür geliyor. Sene sonuna kadar piyasaya çıkacak pek çok akıllı telefon bu teknolojiyi destekleyecek. Eğer Ekim'de çıkacak yeni iPhone NFC'yi desteklerse bu iş bitmiştir."

Haberin Devamı

Apple'ın iOS 6 ile piyasaya süreceği Passbook uygulaması, kağıtsız biniş kartları, faturalar, biletler ve benzeri verileri tek bir çatı altında toplayacak. Eğer NFC de bu çözüme dahil olursa mobil ödemelerin yolu açılabilir.

Google'ın bazı Android cihazlarda Google Wallet uygulamasıyla desteklediği teknoloji bugüne kadar yeterince yaygın kullanılmıyordu, ancak Apple işe dahil olursa bu, NFC için dönüm noktası olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!