iPhone 3G S de kırıldı

Güncelleme Tarihi:

iPhone 3G S de kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 08:49

Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 3G S de kırıldı. Peki iPhone'un kırılması ne anlama geliyor?

Haberin Devamı

Güvenlik açıkları bir yana, Dev Team iPhone 3GS'i çoktan kırdı. Fakat ellerindekini henüz yayınlamamaya karar verdiler. Apple'ın 3GS'teki sorunları halletmek için yakın zamanda bir güncelleme yayınlamasını bekliyorlar. Hack'i şimdi çıkartırlarsa Apple'ın işi bozacağını düşündükleri için sabrediyorlar.

Dev Team açıklamasında "Jailbreak'i erteleyip duruyoruz çünkü hemen yayınlarsak Apple iBoot ailesinden gelen program hatasını düzeltecek. Böylece Jailbreak çalışmayacak." Yeni gelecek olan 3.0.1 firmware güncellemesi ultrasn0w'u, kullanıcı arayüzü sorunlarını ve çeşitli program hatalarını düzeltecek.

Peki nedir bu Jailbreak?

Apple ürünlerine Apple onayı olmayan yazılım kurulamıyor. Apple en büyük parayı resmi yazılım satarak kazanıyor ve telefonu sattığında gereken çoğu özellik ve yazılım pakete dahil olarak gelmiyor. Jailbreak iPhone ve iPod Touch gibi Apple ürünlerinin resmi olmayan kodları çalıştırabilmesini sağlayan bir yazılım. Tıpkı PSP'nin korsan oyun çalıştırmak için kırılması gibi bir işlem. Kullanıcılar Jailbreak'i hem resmi olmayan yazılımları kurmak, iPhone'larını böylece modifiye etmek için kullanıyor. Ayrıca SIM kartın değiştirilebilmesine olanak tanıyan değişiklikler de söz konusu. Malum yurt dışında satılan iPhone'ların SIM kartı değiştirilemiyor. Jailbreak'in yasallığı ise şimdilik belli değil, bu konuda hukuki bir karar bu yılın sonlarında bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HOLLYWOOD DÜNYASININ VAZGEÇEMEDİĞİ CEP TELEFONLARI




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!