iPad satışa çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

iPad satışa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2010 16:44

Apple'ın, taşınabilir bilgisayar ve akıllı telefon arası çok fonksiyonlu tablet bilgisayarı iPad, yarın ABD'de satışa sunulacak.

Fransız ekonomi gazetesi Les Echos'da yer alan habere göre, “büyüleyici ve devrim yaratan iPad”in wifi telefon ağı aracılığıyla bağlanan modellerinin satışı yarın başlayacak. 3G telefon ağı aracılığıyla bağlanan modelleri ise daha sonra piyasaya çıkacak.
Habere göre, henüz tüketiciler tarafından test edilmeyen tablet bilgisayar için Mart ayı ortalarından bugüne kadar 250 bin ila 300 bin arasında sipariş verildi.
Uzmanların satışlara ilişkin öngörüleri ise oldukça olumlu. Morgan Stanley, Apple'ın bu yıl 6 milyon adet satış yapabileceğini ifade ediyor. Diğer yorumlarda ise 4 milyon civarında satış bekleniyor.

ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Büyük boy bir bloknot ölçülerine sahip iPad, wifi veya 3G mobil telefon ağı aracılığıyla internet erişimi sağlayabiliyor, elektronik postaları gönderme ve okuma, fotoğraf ve video izleyebilme, ayrıca video oyun oynayabilme imkanı tanıyor.

ABD'deki satış fiyatı, tipine göre, Apple'ın MP3 ve MP4 çalarlar ve bilgisayarları arasında yer alan 499 ila 829 dolar olacak yeni cihaz, satışlarını etkileyebileceği elektronik kitapların iki katı fiyata sahip bulunuyor.

Gazete sayfasını, reklamsız şekilde gerçeği gibi gösterebilen iPad'ın bilgisayar pazarını "epey karıştıracağı" ifade ediliyor.

Dergi büyüklüğündeki bir iPhone'a benzer bu cihaz, bir santimetreden biraz daha fazla kalınlığa ve 700 gramdan az ağırlığa sahip. Tek bir düğmesi bulunan iPad'ın dokunmatik ekranının boyutu, köşeden köşeye 24,6 santim olarak ölçülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!