iPad Pro'yu Türkiye'de ilk biz denedik

Güncelleme Tarihi:

iPad Proyu Türkiyede ilk biz denedik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 13:31

Hayatımızdaki ekranların boyutları her geçen büyüyor. Akıllı telefonlar ve televizyonlardan sonra şimdi ise sıra tabletlerde. Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında San Francisco’da yaptığı etkinlikte sürpriz yaparak tanıttığı iPad Pro bu modellerin en büyüğü olarak 'boy' gösteriyor. Türkiye'de bugün satışa çıkan iPad Pro 12.9 inçlik dev bir ekranla dikkat çekiyor. Bu ekran yeni tablet modelinin kullanıldığı alanları artırıyor. Hürriyet olarak iPad Pro'yu ilk kez denedik ve bakın Apple nasıl bir ürün ortaya çıkarmış?

Haberin Devamı

iPad Pro, adından da anlaşılabileceği gibi daha çok profesyoneller yönelik bir model gibi.

iPad Proyu Türkiyede ilk biz denedik


Ancak işin aslı öyle değil. iPad Pro’nun büyük ekranı ve yanında gelen dijital kalem Apple Pencil ve klavyenin kullanıcılara sunulması, yeni tabletin kullanılabileceği alanları çoğaltıyor. Tasarımdan sağlığa, eğitimden eğlenceye kadar birçok farklı amaçla iPad Pro’yu kullanabilirsiniz.

iPad Proyu Türkiyede ilk biz denedik



2048x2732 piksellik ekrana sahip Apple’ın yeni tableti, yeni işlemci A9X ve 4 GB’lık ram ile geliyor. Ortama bir bilgisayardan daha yüksek bir performans sunan tabletin dört bir köşesinde hoparlör var. Bu sayede iPad Pro, tam bir eğlence tabletine dönüyor. Yüksek ses ve grafik kalitesi ile iPad Pro’da oyun oynamak veya film izlemek daha keyifli bir hale geliyor.



iPad Proyu Türkiyede ilk biz denedik



Apple Pencil ise tasarımcıların veya ressamlara yepyeni bir deneyim sunmaya aday. Kalem, basınç sensörü sayesinde ekrana ne kadar sert basıldığını ölçüyor. Bu sayede kalemle ekrana yapılan her dokunuş farklılık gösteriyor. Mesela, siz çizim yaparken kalemle yumuşak dokunursanız ince, sert dokunursanız kalın çizgiler algılıyor. Hatta yatay tutuşlarda bile çizim farklılaşıyor. Bu Apple Pencil ve iPad Pro ile gerçeğe yakın bir deneyim elde edilmesini sağlıyor. Tasarımcılar 3D çizimlerini bu tablet üzerinde geliştirebilir ve hatta ressamlar bile çalışmalarında bu ikiliyi kullanabilir.

iPad Proyu Türkiyede ilk biz denedik



iPad Pro için geliştirilen bir aksesuar da klavye. Kablosuz ve şarj etme zorunluğu olmadan tasarlanan klavye, yeni tabletin özellikle fiziksel bir klavyeye ihtiyaç duyanların yardımına koşacak. Ancak bu klayve daha önce tabletler için geliştirilen modellere göre oldukça ince. Bu yüzden Apple’ın klavyesini aynı zamanda akıllı bir kılıf olarak da kullanılabiliyor.

Haberin Devamı



iPad Pro iki farklı depolama kapasitesi ile Türkiye’de satışta 32 GB modeli 2 bin 999 lira, 128 GB’lık modeli ise 4 bin 99 liralık fiyatla satışa çıktı. Apple Pencil 379 lira, klavye ise 649 liralık satış fiyatıyla raflarda yerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!