iPad Pro mu Surface Pro 4 mü?

Güncelleme Tarihi:

iPad Pro mu Surface Pro 4 mü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 07:52

Piyasadaki en iyi iki tableti karşı karşıya getirdik. Peki en iyisi hangisi? iPad Pro mu yoksa Microsoft'un Surface Pro 4'ü mü?

Haberin Devamı

Sadece medya tüketip oyun oynamayacağınız, daha çok iş yapacağınız bir tablet satın almak istiyorsanız, iPad Pro ve Surface Pro 4 bugün size sunulan en iyi seçeneklerden.

Microsoft'un Surface serisi, kolay taşınabilen verimlilik makinesi olarak son birkaç senede yerini sağlamlaştırdı. Ancak Apple da bu sene durmadı ve kendisini büyük ekranlı iPad Pro'yla oyuna dahil etti.

iPad Pro'yu ilk denediğimizde cihazın Microsoft'un Surface'ini geride bırakacak potansiyele sahip olduğunu düşünmüştük. Şimdi, Surface Pro 4'le de zaman geçirdiğimize göre hangisinin verimlik konusunda daha iyi olduğunu belirleyebiliriz.

iPad Pro mu Surface Pro 4 mü


TEKNİK ÖZELLİKLER

Haberin Devamı

Surface Pro 4, teknik özelliklerde neredeyse her alanda iPad Pro'yu geri bırakacak potansiyele sahip. Surface Pro 4 tam bir masaüstü deneyimi sunduğundan biraz daha yüksek güce ihtiyaç duyuyor ve tablet, bu konuda sizi hayal kırıklığına uğratmıyor.

Surface Pro 4'ün Core M3'ten tam donanımlı Core i7'ye birçok kişiselleştirme seçeneği bulunuyor. iPad Pro ise tek seçenek olarak Apple'ın A9X işlemcisini kullanıyor. Bu işlemci, iOS için oldukça hızlı.

iPad Pro mu Surface Pro 4 mü


iPad Pro'nun 32GB ve 128GB'lık modelleri bulunurken Surface Pro 4'ü 256GB ile 1TB arasında kişiselleştirmeniz mümkün. Bununla birlikte 1TB'lık modele ödeyeceğiniz fiyat biraz yüksek.

Ekran konusunda iki cihaz da çok iyi. Surface Pro 4'ün 12,3 inç'lik 267PPI ekranı bulunuyor. iPad Pro'nun 12,9 inç'lik 264PPI ekranı, rakibinin sadece biraz gerisinde. iPad Pro 4:3 oranında ekrana sahipken Surface 3:2 orana sahip.

Cihazlar arasındaki bir başka fark, iPad Pro'nun LTE seçeneğine sahipken Surface Pro 4'te böyle bir seçeneğin bulunmaması.

iOS

iPad, dörtlü dinamik hoparlörlerinin de yardımıyla harika bir medya tüketim cihazı. Klavyesiyle yazı yazmak ve App Store'daki fotoğraf uygulamaları sayesinde fotoğraf düzenlemek de oldukça kolay. Ancak iPad Pro'yu yalnızca iş yapmak için kullandığımızda yetersiz kaldığını gördük. Masaüstünde rahatça yerine getirdiğimiz görevlerin çoğunu iOS'ta yapmakta zorlandık. Örneğin iPad'de fotoğraf düzenlemek gayet kolay olsa da, fotoğrafları SD kart slotu olmayan iPad Pro'ya kameradan aktarmakta zorlandık.

Haberin Devamı

iPad Pro'da çoklu görevden faydalanmak da biraz sorunluydu. Split View ile ekranı ikiye bölmek, başta pratik bir işlev gibi görünüyor ancak bir süre sonra aynı uygulamanın iki kopyasını yan yana açamadığınızı veya ikiden fazla uygulamada aynı anda çalışamadığınızı fark ediyorsunuz.

iPad Pro mu Surface Pro 4 mü


İşiniz içerisinde web tabanlı formları doldurmak varsa, farenin olmayışı sizi zorluyor. Açılır kutular ve formlar, tam anlamıyla dokunmatik ekran için tasarlanmadığından zahmete katlanmanız gerekiyor.

Ancak iPad Pro'nun tüm profesyonel kullanıcılar için kötü bir seçenek olduğunu söylemiyoruz. Özellikle tasarımcılar, düşük gecikmeli, hassas Apple Pencil ile harika bir çizim deneyimi elde edebilirler.

Haberin Devamı

Surface Pro 4'ün donanımı Surface Pro 3'e göre büyük bir gelişme göstermese de cihaz, onunla iş yapmak isteyenlerin ihtiyacını karşılıyor. iPad Pro'da yapamadığınız birçok işi Surface Pro 4'ün masaüstünde yapabiliyorsunuz.

Microsoft'un Surface aksesuarlarında yaptığı geliştirmeler gözden kaçmıyor. Üzerine bir silgi eklenen Surface Pen, yeni özellikleriyle işlerinizi daha hızlı halletmenize izin veriyor. Type Cover'da yapılan geliştirmeler ise Surface Pro 4'ü laptop alanına iyice yaklaştırıyor.

iPad Pro mu Surface Pro 4 mü


Surface Pro 4, laptop'taki deneyimin aynısını sunduğundan ve Win32 uygulamalarını çalıştırdığından, verimlilik konusunda oldukça akıcı ve becerikli. Windows 10'u dilerseniz tam dokunmatik modunda kullanabiliyorsunuz, ancak bu modu daha çok medya tüketimi vs. amacıyla kullanacaksınız.

Haberin Devamı

Windows'un iOS'un gerisinde kaldığı bir yer, uygulama ekosistemi. Ancak Microsoft'un geliştiricileri Universal Windows Platform'a çekme çalışmalarının henüz başladığını hatırlatalım. İyi haberse önemli firmaların Windows 10'u destekleme planlarının olması. Yine de şu an iOS'ta daha fazla uygulama seçeneğine sahipsiniz. Ancak Surface Pro 4'te geleneksel masaüstü programlarını çalıştırabildiğiniz için bu, sizin için hiçbir sorun teşkil etmeyebilir.

SONUÇ

Apple iPad müthiş bir cihaz olsa da küçük bir kimlik sorunu yaşıyor. Cihaz, verimlilik konusunda büyük bir potansiyele sahip, ancak iOS'un kısıtlamalarına takılıyor. Surface Pro 4 ise genellikle kullandığı işletim sistemi sayesinde öne çıkıyor. Windows 10'un çok yönlülüğü ve Surface'in sahip olduğu ek port ve aksesuarlar, işinizi yapmanızı kolaylaştırıyor. Bununla birlikte sayısız kişiselleştirme seçeneğine sahip Surface'in dünyasına girdiğinizde, yüksek fiyatlara katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 1985'TEN 2015'E WINDOWS KUTULARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!