iPad fırsatçılarına dikkat

Güncelleme Tarihi:

iPad fırsatçılarına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 17:33

Apple'ın iPad'i henüz piyasaya çıkmadı ama çoktan kötü emellere alet oldu bile...

Haberin Devamı

Çokça ilgi gören yeni tablet-PC Apple iPad henüz piyasaya çıkmadı; cihazın namından yararlanan ilk trojan ortaya çıktı bile. Güvenlik uzmanları yemleme yöntemini kullanan siber suçlulara karşı uyarıyor.

Trend Micro yazılım firmasının güvenlik uzmanları "Apple iPad" terimini arattığında sahte anti-virüs yazılımlarına yönlendiren kötü amaçlı arama sonuçlar elde etti. Sahte anti-virüs aslında uzmanların TROJ_FAKEAV.EAM olarak adlandırdığı bir trojan.

TROJ_FAKEAV.EAM çalıştırıldığında profesyonelce hazırlanmış bir kullanıcı arabirimi açılıyor ve böylece kullanıcı yazılımı kullanmaya teşvik ediliyor. Sonrasına sahte bir virüs alarmı veriliyor. Kullanıcı sistemini temizlemek için alarma tepki verdiğinde trojan, bir web sitesini gösteriyor. Sonrasında açılan sayfada virüs temizleyebilecek bir güvenlik yazılımının satın alınması isteniyor.

Haberin Devamı

Bu tarz yemleme saldırılarına yakalanmamak için kullanıcılara sadece ciddi web sitelerinde sörf yapmalarını ve her ihtimale karşı Web of Trust tarayıcı eklentisini kurmalarını tavsiye ediyoruz. Eklenti yaptığınız tüm arama sonuçlarını ve girdiğiniz tüm web sitelerini inceleyerek gelişmiş bir yemleme filtresi görevi görüyor. Eklenti Firefox, Internet Explorer ve Chrome için sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!