Pokemon GO Samsung ve İphone için nasıl yüklenir (İşte Pokemon Go indirme kılavuzu)

Güncelleme Tarihi:

Pokemon GO Samsung ve İphone için nasıl yüklenir (İşte Pokemon Go indirme kılavuzu)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 10:00

Pokemon GO çılgınlığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. Pokemon GO ülkemizde henüz resmi olarak yüklenemiyor. Ancak oyunun indirilmesi için bir kaç yol mevcut. Pokemen GO'yu oynamak isteyenler oyunun telefonlara nasıl yüklendiğini, nasıl oynandığını merak ediyor. Sizler için oyun hakkında merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Pokemon Go heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Mobil oyun çıktığı ilk günden beri oyun dünyasında listeleri kasıp kavuruyor. Pokemon Go'nun henüz Türkiye'de resmi olarak yayınlanmış bir sürümü yok fakat kullanıcılar için alternatif yüklemeler mevcut. Pokemon Go nasıl indirilir ve nasıl yüklenir sorusunun cevabı merakla sorgulanıyor. Fakat kullanıcıları bu konuda uyarmak gerekiyor. Pokemon Go resmi olarak yayınlanmadığı bir nevi illegal olan yükleme seçenekleri telefonunuza ciddi zararlar verebilir

Pokemon Go fırtınası tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de devam ediyor. Kullanıcılar henüz Türkiye'de yayınlanmamış olmasına rağmen bir yolunu bulup telefonlarına Pokemon Go'yu indiriyor ve sokak sokak dolaşarak Pokemon avına çıkıyor. Birbirinden farklı 151 pokemonun bulunduğu oyunda bazı pokemonlar sık sık kullanıcıların karşısına çıkarken, bazılarına ise oldukça ender bir şekilde rastlanıyor. Peki Pokemon Go'yu oynamak için ne yapmak gerekiyor? Pokemon Go nasıl indirilir? Pokemon Go iPhone'a ve Android'e nasıl yüklenir? 

Haberin Devamı


Pokemon Go'yu iPhone veya Android telefonlara indirebilmek için iki farklı yöntem bulunuyor. Birincisi uygulama mağazasını değiştirerek Türkiye yerine şu an resmen yayında olan Avustralya veya Yeni Zelanda uygulama mağazalarına geçiş yapmak. Bir diğeri de üçüncü parti uygulamaları telefonlara indirmek. İşte İOS ve Android için Pokemon GO indirme rehberi...

POKEMON GO'YU iPHONE'A İNDİRİN - UYGULAMA MAĞAZASI DEĞİŞTİRME

Pokemon Go'yu iPhone'a indirmek aslında oldukça basit. Öncelikle iPhone'unuzu açın ve Ayarlar menüsüne girin. Ardından iTunes ve App Store seçeneğini göreceksiniz; buraya dokunun. Daha sonra Apple Kimliğini Göster butonuna basın ve devam edin. Burada karşınıza Ülke/Bölge veya Country/Region seçeneği olacak. Bu seçeneğe dokunun ve ardından şu an resmen yayınlanmış olan ülkelerden Yeni Zelanda veya Avustralya'dan birini seçin. iPhone'a Pokemon Go'yu indirmek işte bu kadar kolay. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmanıza da gerek yok. Pokemon Go'yu iPhone'a indirirken değiştirdiğiniz mağaza ayarlarında eğer ödeme bilgileri size engel teşkil ederse bir başka yöntemi kullanarak da Pokemon Go'yu iPhone'a yükleyebilirsiniz.

POKEMON GO'YU iPHONE'A İNDİRİN - ÜÇÜNCÜ PARTİ UYGULAMA İLE

Önce Safari tarayıcınızı iPhone'dan açın. Daha sonra buradaki bağlantıya tıklayın. Buradan Pokemon Go'yu indir seçeneğine girin. Daha sonra çıkan ekranda iOS 7-8-9 seçeneğine dokunun. 

Haberin Devamı

app.rezcdn.com, 'Hipstore' yüklemek istiyor ekranını gördüğünüz zaman da 'Yükle'ye basıp devam edin. Daha sonra H logosuna sahip uygulama telefonunuza indirilmeye başlanacak. İndirilme bittikten sonra 'Güvenilir olmayan kurumsal geliştirici' uyarısıyla karşılaşacaksınız. Vazgeç'e basıp Ayarlar>Genel>Profiller ve Aygıt Yönetimi seçeneğine girin. Buradan Taz Trading ile başlayan seçeneğe tıklayıp 'Güven'e basın. Uygulamaya güvendikten sonra HiP4U uygulamasını açabilirsiniz. 

Buradan Pokemon Go'yu indirebilirsiniz. Uygulama indikten sonra iPhone'unuzda kurulu uygulamalar arasında Pokemon Go da yerini almış olacak.

ÖNEMLİ UYARI: Pokemon Go'yu iPhone'lara bu şekilde yüklemeniz önerilmez; telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir sorundan hurriyet.com.tr sorumlu değildir.

POKEMON GO'YU ANDROID'E İNDİRİN

Haberin Devamı

Pokemon Go Android telefonlara nasıl indirilir? Öncelikle APKPure.com gibi bir .APK sitesine girin ve 58.1 MB dosya boyutuna sahip olan Pokemon Go'nun .APK dosyasını bilgisayarınıza indirin. Ya da direkt bu link üzerinden telefonunuza indirin. Şimdi indirdiğiniz dosyayı telefonunuza atmak için USB kablosu aracılığıyla cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve dosyayı telefonunuza atın. (Telefona bağlantı için dosya paylaşımını açmanız gerekebilir.) Attığınız Pokemon Go'nun .APK'sını telefondan bulun ve dosyayı açın. Bu tarz dosyaları yüklemek için telefonunuzun "Bilinmeyen kaynaklar"a açık olması gerekiyor. Ayarlar'dan telefonunuzu "Bilinmeyen kaynaklar"a açın. Yüklemeye devam edin. Bekleyin ve uygulamanın telefonunuza kurulmasını bekleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra Google ile girişinizi yapın, karakterinizi oluşturun ve oyuna başlayın.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ UYARI: Pokemon Go'yu Android telefonlara bu şekilde yüklemeniz önerilmez; telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir sorundan hurriyet.com.tr sorumlu değildir.

POKEMON GO'YU NASIL OYNAYABİLİRSİNİZ?

Pokemon Go'yu oynamak oldukça keyifli ve elbette bağımlılık yapan da bir yönü var. Oyun bu güne kadar yayınlanan videolardan bildiğimiz üzere sanal gerçeklik üzerine kurulmuş bir yapıda geliyor. Oluşturduğumuz karakterle birlikte Pokemon avına çıktığımız oyunda olduğumuz yerde durmak yerinde gezerek Pokemon avlayabiliyoruz. Bu belki de oyunun en güzel detayı.

Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunuzu oluşturmak için sokaklarda gezip Pokemonları yakalamanız gerekiyor. Toplanılan Pokemonlarla birlikte diğer oyuncuların Pokemonlarıyla savaş yapılabiliyor. Oyunda yer alan trade sistemiyle birlikte Pokemon transferi yapılabiliyor, koleksiyonda eksik olan Pokemonlar tamamlanabiliyor. Pokemon GO'daki Pokemonlar tıpkı çizgi filmden alışık olduğumuz gibi enderlik seviyesine sahip. Her Pokemon diğerinden farklı bir enderlikte olabilir ve koleksiyonunuzu zenginleştirebilir. Yolda yürürken yakalayacağınız Pokemonlar için daha fazla yol kat edip, daha uzak mesafeleri gitmeniz gerekebilir.

Haberin Devamı

Tahmin edebileceğiniz gibi neredeyse her mobil oyundan alışık olduğumuz oyun içi satın almalar Pokemon GO'da da aynı şekilde mevcut. Yakaladığınız Pokemonları sakmananız için kullanacağınız Poke Top'ları bir noktadan sonra parayla satılmaya başlıyor. Eğer koleksiyonunuza daha fazla Pokemon katmak istiyorsanız bu Poke Top'lara ihtiyacınız olacak.

POKEMON GO HABERLERİ

Sahte Pokemon Go uygulamalarına dikkat!

Pokemon Go çılgınlığının kısa sürede dünyayı sarmasının ardından, farkı yöntemlerle para kazanmaya çalışan hacker gruplarına da gün doğdu. Sahte Pokemon Go uygulamalarından tutun, zararlı Apk dosyalarına kadar her yöntem mevcut.  Pokemon Go oyununun, popüler olmasının yanında halen çok az bir ülkede faaliyette olması da diğer bir etken. Bu bakımdan Android kullanıcıları harici kaynaklara yöneliyor. Eğer güvenilir değilse, risk de kaçınılmaz oluyor. Diğer taraftan oyunun olmadığı Android ülke mağazalarında, fırsatçı gruplar sahte uygulamaları mağazaya koyuyor ve kullanıcı avına çıkıyor.  Güvenlik firması ESET, kullanıcıları sahte uygulamalara karşı uyarıyor. Örneğin Pokemon Go Ultimate adındaki yazılım, Google Play üzerinde tehlike saçıyor. Uygulama aslında oyun görünümünde ancak PI Network adıyla çalışıyor. Kurulduğu anda telefonunuzu kilitleyen uygulama, daha sonra reset atsanız bile arka plana yerleşiyor ve sahte reklam tıklamaları oluşturmaya başlıyor.

Ayrıca Install Pokemon Go adındaki zararlı yazılımın pek çok versiyonu mağazada tespit edilmiş. Yine, Guide & Cheats for Pokemon Go adında, sanki rehber olarak hazırlanmış süsü verilen uygulamalar da, kullanıcı cihazlarını ele geçiriyor.  Hali hazırda Pokemon Go oyunu, ABD, Avrupa, Avusturalya, Yeni Zelanda, Filipinler, İngiltere ülkelerinde indirmeye sunuldu. Niantic, yaklaşık 200 pazara oyunu sunmak istediğini dile getirmişti. 

Pokemon Go müzeleri kızdırdı

Washington’daki Soykırım Müzesi yayımladığı bir mesajda, ziyaretçilerini teknolojinin kullanılması konusunda saygılı olmaya çağırdı. Müzenin bir yetkilisinin NPR kanalına yaptığı açıklamada, müzenin oyunun oynanabilecek alanlar arasından çıkarılmasını talep ettiklerini ifade etti. Washington’daki Arlington Ulusal Mezarlığı da Twitter üzerinden yayınladığı mesajında, ziyaretçilerine uygun olmayan alanlarda oyunun oynanmaması konusunda bir çağrı yaptı. J.K. Rowling’in kaleme aldığı ‘Harry Potter’ serisinin hayranları önceki gün Twitter üzerinden #WeNeedHarryPotterGO hashtag’i altında bir kampanya başlatı. Hayranlar, Pokemon Go’nun Hogwarts kahramanlarının başrolünde olduğu bir versiyonunun yayınlanmasını talep etti.

Pokémon Go hack’lendi mi?

Pokémon Go, 16 Temmuz’da aralarında Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hollanda ve Slovenya’nın olduğu 26 yeni ülkeye (ve ardından Kanada’ya) açıldı. Ancak oyunu heyecanla bekleyen milyonlarca Pokémon avcısının hevesi tam anlamıyla kursağında kaldı zira Pokémon Go sunucularındaki sorun nedeniyle oyun çöktü.

Pokémon Go, sorunu doğruladı ve bir gün içinde durumun normale döndüğünü bildirdi ancak konuyla ilgili teknik açıklama yapmadı. Bunu, farklı hacker gruplarının Pokémon Go sunucularındaki çöküntüyü sahiplendiği mesajları izledi. Kendilerine PoodleCorp adı verilen bir grup, Pokémon Go sunucularına DDOS saldırısı düzenlediğini Twitter’dan duyurdu. Daha önce PewDiePie YouTube hesabı gibi yaptığı farklı saldırılarla adını duyuran grup, Pokémon Go saldırısının bir test olduğunu ve yakın zamanda oyuna karşı daha büyük ölçekli bir saldırıyla geri döneceğini bildirdi.

PoodleCorp Pokémon Go’ya DDOS saldırısı düzenleyen tek grup değildi. Kısa bir süre önce Spotify CEO’su Daniel Ek ve Google CEO’su Sundar Pichai gibi ünlü isimlerin sosyal hesaplarını ele geçirerek adını duyuran OurMine, Pokémon Go sunucularına yapılan saldırıyı üstlenen bir diğer hacker grubuydu. OurMine diğer saldırılarında olduğu gibi Pokémon Go’nun güvenlik açığını vurgulamak için bu tip bir eyleme giriştiğini söylüyor. Oyunun güvenli hale gelmesi için Pokémon Go’yu kendisiyle iletişime çağıran OurMine, bu saldırıdan sonra büyük olasılıkla karlı bir anlaşma umuyordu. Güvenlik açıklarını onarmak için genellikle 30 ila 5 bin dolar talep eden grubun Pokémon Go ile umduğu görüşmeyi yapıp yapmadığı ise bilinmiyor.

Milyonlarca kişiye ulaşan Pokémon Go’nun yapımcısı Nintendo kısa sürede fenomen hale gelen oyundan, sunucularını güvenlik ve bakım masrafını karşılayacak kadar kazanıyor gibi görünüyor. Günde 1.6 milyon dolar kazandığı tahmin edilen Pokémon Go, Nintendo’nun piyasa değerini yaklaşık 14 milyar dolar arttırdı, ilk günden bu yana. iOS kullanıcılarının Pokémon Go’da geçirdiği zamanın ise günlük ortalama 33.4 dakika olduğu tahmin ediliyor. Facebook için bu sayı 22 dakika.

Pokemon GO Samsung ve İphone için nasıl yüklenir (İşte Pokemon Go indirme kılavuzu)

Pokémon Go oynarken uçurumdan düştüler

Kaliforniya'da iki adam, Pokémon Go oynarken sahil yakınlarındaki bir uçurumdan aşağı düştüler. Encinitas itfaiye departmanı, düşen kişilerin yirmili yaşlarında iki adam olduğunu ve düşmeden önce Encinitas'ın E ve F sokaklarında Pokémon Go oynadıklarını söyledi.

Cankurtaranlar, olaya yerel saatle 13:12'de şahit olduklarını söylüyorlar. Olay yerine gelen cankurtaranlar, uçurumdan aşağı 27 metre düşen bir adam ve 15 metreden düşen bir başka adam bulduklarını belirttiler. Durumları ciddi olmayan iki adam, bulunmalarının ardından Scripps La Jolla Hastanesi'ne kaldırıldı.

Oyuncuların tel örgüleri aşarak, sağlam olmadığı ileri sürülen uçurumun kenarına geldikleri, bu sırada bir Pokémon'un peşinde oldukları söyleniyor. San Diego County Şerif Departmanı'ndan Çavuş Rich Eaton, bu denli riske girmeye değmeyeceğini, hiçbir oyunun hayatımızdan değerli olmadığını söylüyor.

Pokemon Go ne kadar internet harcıyor?

Son zamanların hiç tartışmasız en popüler oyunu Pokemon Go. İnsanlarınokaklarda ellerinde telefonlarla gezmelerine sebep olan oyun hakkında bir başka soru da internet kullanımı. Peki Pokemon Go ne kadar internet harcıyor?

Bir zamanların efsane çizgi filmi Pokemon’dan esinlenilerek yapılan mobil oyun Pokemon Go hakkında merak edilenler çoğalıyor. Bir merak edilen de Pokemon Go’nun ne kadar internet harcattığı. Pokemon Go ne kadar internet harcıyor?Pokemon Go fazla internet kullanımı sağlamıyor. Pokemon go normal kullanımda saatte 10mb ile 25 mb arasında internet harcamakta. Oyunda interneti harcayan server ile sağlanan iletişim ve gpstir. Server ile sağlanan iletişim önemsenecek düzeyde olmamakla birlikte asıl internet harcayan gps özelliğidir.

BAKMADAN GEÇME!