iOS-Android arasında fark

Güncelleme Tarihi:

iOS-Android arasında fark
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 09:35

iOS ve Android arasında öyle bir uçurum var ki, kolay kolay kapanacağa hiç benzemiyor.

Haberin Devamı

Güncel işletim sistemini, yani son sürüm Android'i telefonlarına kuramayan kullanıcılarının çilesi bitmemiş gibi gözüküyor. Güncel işletim sistemi kullanma konusunda Bump'ın yaptığı araştırma iOS ile Android arasındaki büyük farkı ortaya koydu.

Kullanıcıların iki cihazdaki verileri değiş tokuş etmesine kolaylıkla izin veren uygulama Bump'ın ortaya çıkarttığı verilere göre; iOS 4.X işletim sistemi kullanan cihazların oranı yüzde 89.73. Bunlardan yalnızca 10.23'ü eski iOS 3.X kullanıyor.

Ancak Android'de durumlar pek de bu şekilde değil. Anroid'in son güncellemesi 2.3'ü kullanan cihazların oranı yalnızca yüzde 0.4. Google'ın kendi araştırmalarına göre, Android 2.2 kullanan cihazların oranı ise yüzde 51.8.

Aslında bu karmaşıklığı tamamen Google'a bağlamak da doğru değil. Google, Android işletim sistemini üreticilere veriyor ve üreticiler kendilerine göre işletim sistemini değiştiriyor ve yayınlıyor. Örneğin 2.3 yüzünü göstermişken, kullanıcılarına Froyo'yu, yani 2.2'yi henüz sunmayan çok sayıda üretici ve operatör var. Bu da, kullanımda olan Android ceplerin büyük kısmının güncel olmaması ile sonuçlanıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!