iOS 9 ile iPhone'ların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak

Güncelleme Tarihi:

iOS 9 ile iPhoneların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 17:12

Teknoloji devi Apple’ın dünya çapındaki tüm yazılımcılar ve geliştiriciler için düzenlediği WWDC 2015'te Apple iOS 9 ve beraberinde gelen yenilikleri dünyayla paylaştı. iOS 9 ile birlikte gelen önemli özelliklerden biri iPhone'ların batarya ömrünü 3 saat daha uzatması beklenen düşük enerji modu olacak. Ayrıca sizi bilinmeyen bir numara aradığında da artık o numaranın kime ait olduğunu o an öğrenebileceksiniz!

Haberin Devamı

Yepyeni özelliklere kavuşan OS X El Capitan, baştan aşağıya yenilenmiş durumda. Federighi’nin tanıttığı özellikler arasında ‘Spotlight’ olarak ifade edilen bilgisayar içi arama motoru oldukça geliştirilmiş durumd

iOS 9 ile iPhoneların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak
a. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bilgisayarda aradıkları dosyalara daha hızlı ve ayrıntılı bir şekilde ulaşabilecek.

OS X El Capitan’ın en dikkat çeken özelliği ise ekranın ikiye bölünmesi oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, tek bir ekran üzerinde çok daha verimli çalışabilecek. Açık olan uygulamalar arasında da çok daha rahat bir geçiş yapılabilecek. Bu da Mac kullanıcılarının verimliliklerini attıracak.

Paylaşılan bilgilere göre kullanılan ‘Metal Mac’ adındaki yeni teknoloji sayesinde yeni işletim sistemi bir öncekine göre 1.4 kat daha hızlandı. Bu hız sayesinde e-postalar 2 kat, PDF dosyaları ise 4 kat daha hızlı açılabilecek. Geliştirilen Metal Mac teknolojisi sayesinde batarya ömrü de attırıldı.

iOS 9 ile iPhoneların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak


SIRI'YE BİR MİLYAR KEZ SORU SORULDU

OS X El Capitan’ın ardından geçtiğimiz aylarda Türkçe anlamaya ve cevap vermeye başlayan Siri’deki yenilikler tanıtıldı. Siri’ye haftada 1 milyar kez soru sorulduğunu belirten Federighi, Siri’nin yeni sürümünün daha da akıllı özelliklere sahip olduğunu gösterdi. Buna göre Siri’de hatırlatma özelliği yer alıyor. Örneğin, artık randevularınızı veya herhangi bir planınızı Siri size tanıtacak. Hatta hatırlatmakla da kalmayacak ve trafik durumuna göre kullanıcılara önerilerde bulunacak.

Yeni Siri’de dikkat çeken özellikler arasında arama sonuçları da yer alıyor. Siri’ye bir soru sorduğunuzda arama sonuçları direkt olarak Siri ekranında yer alacak. Böylece Siri, artık daha aktif bir asistan haline dönüşecek.

250 BİN NOKTADA APPLE PAY KULLANILACAK

WWDC 2015’te, Apple’ın mobil cüzdan servisi Apple Pay’deki yenilikleri açıklamak için Apple Pay yöneticisi Jennifer Bailey sahneye çıktı. Bailey, Apple Pay’in temmuz ayında İngiltere’deki kullanıcılara sunulacağını açıkladı. Alışveriş ödemeleri İngiltere’deki 250 bin noktada Apple Pay ile yapılmaya başlanacak.

APPLE'DAN HABERLER UYGULAMASI

Apple, yeni uygulaması News’i (Haberler) tanıttı. Bu uygulamada haber kaynaklarından tüm içerikler tek bir uygulamaya toplanacak. Kullanıcılar, ilgi alanlarına göre veya seçtiği haber kaynaklarına bu uygulama üzerinden ulaşabilecek. News uygulaması özel bir tasarımla haberleri kullanıcılara sunacak. Haber içerisindeki fotoğraflar galeri haline dönüştürülecek. Videolar ise yine okunan haber içerisinde yer alacak.

iOS 9 ile iPhoneların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak


VE İŞTE KARŞINIZDA iOS 9

iOS 9 ile iPad’lere yeni özellikler kazandırılacak. Bu özelliklerle beraber iPad üzerinde yazı yazmak çok daha kolay olacak. Özel kısa yollara sahip bir klavyeye sahip olacak yeni iPad işletim sisteminde fiziksel klavye ile yapılanların hepsi iPad’in dokunmatik ekranında yapılabilecek. Buna ek olarak iPad’te çoklu uygulamalar daha rahat kullanılabilecek. Ekran ikiye bölünerek kullanılabilecek. Örneğin bir yanda e-posta yazarken diğer yanda internette gezilebilecek. Videolar ise ekranın bir köşesine küçültülebilecek ve diğer uygulamalar kullanılmaya devam edilebilecek.

Haberin Devamı

iOS 9’un en büyük özelliği ise kullanıcıların artık şarj sorununu çözmeye aday olması. Düşük enerji moduna sahip olacak iOS 9’un şarjı bu moda geçirildiğin 3 saat daha artacak.

BİLİNMEYEN NUMARALARI ARTIK BİLECEĞİZ!

iOS 9 ile birlikte gelen en sıradışı özellik ise bilinmeyen numaraları bitirecek olan fonksiyon.

iOS 9 ile iPhoneların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak


Örneğin telefon rehberinizde olmayan biri aradığında iPhone'unuz hemen numaranın altında tahmin yürüterek numaranın ait olduğu kişiyi sizle paylaşacak. Yani bilinmeyen numara sizi aradığında kim olduğunu o an görebileceksiniz. Bu özellik ile birlikte Apple, kullanıcıların telefon numaralarını ve bilgilerini hiçbir şekilde kimseyle paylaşmayacağının da altını çizmeyi ihmal etmedi.

100 MİLYAR KEZ UYGULAMA İNDİRİLDİ

iOS 9’un tanıtılmasından sonra Apple CEO’su Tim Cook yeniden sahneye çıktı. Cook, App Store’dan 100 milyar kez uygulama indirildiğini paylaşarak geliştiricilerin 30 milyar dolar para kazandığını ifade etti.

iOS 9 HANGİ CİHAZLARA YÜKLENEBİLECEK

iOS 9 yayınlandığında hangi cihazlara yüklenebilecek? İşte iOS 9'u destekleyen iPhone ve iPad modelleri: iPad 2, 3'üncü jenerasyon iPad, 4'üncü jenerasyon iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5'inci jenerasyon iPod touch...

iOS 9 ile iPhoneların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak


WATCHOS 2.0 TANITILDI


Apple’ın akıllı saat modeli Apple Watch’un işletim sistemi tamamen yenileniyor. Kullanıcılara daha fazla özellikle sunulacak olan watchOS 2’de saat, ekran ayarları, günlük aktivite takibi gibi tüm özellikler yenilenecek. Bu yeniliklere göre ekrandaki arka planda istenilen videoları oynatılabilecek. Yeni özellikler arasında ise ses kaydı bulunuyor. Kullanıcılar, artık Apple Watch üzerinden ses kaydı yapabilecek.

VE APPLE'IN YENİ MÜZİK PLATFORMU: APPLE MUSİC

Apple WWDC 2015’te yeni servisi Apple Music’i duyurdu. iTunes gibi şarkıların tek tek veya albüm olarak satılmayacağı Apple Music, abonelik modeliyle kullanılacak. Buna göre kullanıcılar aylık olarak 10 dolar ödeyecek ve sınırsız olarak müzik dinleyebilecek. Haziran ayında kullanıcılara sunulacak ve ilk 3 ay ücretsiz olan Apple Music’te milyonlarca şarkı ve 10 binden fazla HD müzik videosu yer alacak.

iOS 9 ile iPhoneların şarj ömrü 3 saat daha uzayacak


Ancak Apple Music’in en büyük özelliği ise şarkıcıların istediği zaman istediği içeriği yüklemesini sağlayacak. Şarkıcılar, bir beste yaptığında bu besteyi buradan kullanıcılarla paylaşabilecek. Apple Music içinde dünya müzik listeleri yer alacak. Ayrıca Apple Music Siri ile direkt olarak uyumlu olarak çalışabilecek. Apple Music ile beraber B1 adında dünya çapında radyo da yer alacak.

Apple Music, sadece Apple cihazlarında yer almayacak. Apple, Windows ve Android uygulamasını da kullanıcılara sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!