iOS 12: İşte yeni gelen tüm bomba özellikler

Güncelleme Tarihi:

iOS 12: İşte yeni gelen tüm bomba özellikler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 23:13

iOS 12 tanıtıldı. iPhone ve iPad'leri fazlasıyla değiştirecek yeni işletim sisteminin içinde neler yok ki... iOS 12 ile birlikte bakın cihazınızda neler değişecek, ne zaman iOS 12'yi kurabileceksiniz? İşte iOS 12 hakkında merak ettiğiniz her şey...

Haberin Devamı

iOS 12'de Apple'ın en büyük iddiası uygulamaların iki kat daha hızlı açılıyor olması aslında. Bu gerçekten de önemli bir yenilik; zira yavaşlık sorununun bu iOS sürümüyle ortadan kalkacağı çok açık. Performansı bir yana bırakacak olursak Measure özelliğinin üzerinde özellikle durmak gerekiyor.

HER ŞEYİ SANTİM SANTİM KAMERAYLA ÖLÇÜN

Measure yani Ölçü özelliği kullanıcıların kameraya yansıyan herhangi bir objenin ebatlarını ölçebilmesini sağlıyor. Örneğin bir kapının uzunluğunu ve genişliğini ölçeceksiniz. Telefonunuzla bunu kolayca yapabilecek ve ayrıca metre tutup uğraşmadan net ölçümler alabileceksiniz. Bunu yaparken de ayrıca bir uygulama indirmenize gerek kalmayacak olması gerçekten de iyi. 

ARADIĞINIZ FOTOĞRAFI ÇOK DAHA KOLAY BULACAKSINIZ

iOS 12'deki yenilikler bununla sınırlı değil elbette. Kullanıcılar artık çektikleri fotoğrafların arasından aradıkları fotoğrafları çok daha kolay bulacak. Bunun için Apple yer, kategori, mevsim, haritadaki lokasyon ve etkinlik dahil pek çok sınıfa ayırdığı fotoğraflarla kullanıcıların işini bu anlamda epey kolaylaştıracak.

Haberin Devamı

BENİ RAHATSIZ ETME!

iOS'ta uzun zamandır kullanıcıların hizmetinde olan Rahatsız Etme özelliği de iOS 12 ile yenileniyor. iOS 12, Rahatsız Etme modunda yapılan iyileştirmelerle; kullanıcıların ders çalışırken, derste, toplantıda veya akşam yemeği yerken o anda kalabilmelerine yardımcı oluyor. Üstelik şimdi, ekran ışığını kısarak ve sabah yeniden talimat verilene kadar kilitli ekranda tüm bildirimleri saklayarak kullanıcıların daha iyi uyumalarına yardımcı olan, yeni bir özellik daha var: Yatma Zamanı modunda Rahatsız Etme özelliği. Denetim Merkezi’ndeki yeni özellikler sayesinde, Rahatsız Etme modunu belirtilen bir zamanda veya konumda otomatik olarak sonlanacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

iOS 12: İşte yeni gelen tüm bomba özellikler


TELEFONUNUZDA NASIL VE NE KADAR VAKİT GEÇİRİYORSUNUZ?

Bu sorunun cevabını iOS 12 doğrudan size veriyor olacak yakında. Screen Time isimli bu özellik kullanıcının gün içinde hangi uygulamada ne kadar süre geçirdiğini gözler önüne seriyor. Screen Time, kişilerin kullandıkları her uygulamada geçirdikleri toplam zamanı, kategorilerine göre uygulamaları kullanım sıklıklarını, kaç adet bildirim aldıklarını ve iPhone veya iPad’lerini ne kadar sıklıkla ellerine aldıklarını gösteren, detaylı günlük ve haftalık Etkinlik Raporları oluşturuyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN MÜTHİŞ ÖZELLİK

Screen Time'ın en işe yarayacağı yer ise şüphesiz ki çocuklar olacak. Sahi çocuğunuz telefonunda en çok nelerle vakit geçiriyor? Bunu görmek ve kontrol etmek istemez miydiniz? Screen Time, ebeveynlerin çocuklarının iOS aygıtlarının kullanılamayacağı, yatma zamanı gibi belirli bir zaman aralığı belirlemelerine olanak veriyor. Downtime süresince uygulamalardan gelen bildirimler görüntülenmiyor ve uygulamaların üzerinde, kullanımlarına izin verilmediğini belirten bir rozet bulunuyor. Ebeveynler, Telefon veya Kitaplar gibi, Downtime süresince veya sınır aşıldığında bile her zaman kullanıma açık olmasını istedikleri belirli uygulamaları da seçebiliyorlar.

iOS 12: İşte yeni gelen tüm bomba özellikler


PEKİ YA EKRANIMA DÜŞEN BİLDİRİMLER?

Haberin Devamı

Bildirimler de değişikliğe uğruyor. Bu tabii kullanıcıların işine yarayacağı şekilde bir değişiklik olacak. iOS 12, dikkat dağınıklığını azaltmaya yardımcı olmak için müşterilere bildirimleri alma biçimlerini denetleme amaçlı daha fazla seçenek sunuyor. Tamamen devre dışı bırakmayı veya doğrudan Bildirim Merkezi’ne gönderilmelerini isteyerek bildirimleri anında yönetebilirsiniz. Siri, bildirim ayarları için, ilgili alarmın hangisi olduğuna göre alarmların kısık sesle çalması veya iptal edilmesi gibi akıllı önerilerde bulunabilir.

GRUPLANDIRILMIŞ BİLDİRİMLER

iOS 12, aynı anda birden çok bildirimi görüntüleyip yönetmeyi kolaylaştıran Gruplandırılmış Bildirimler özelliğini de kullanıma sunuyor. Örneğin Whatsapp'tan gelen bildirimler ayrı, iMessage'tan gelenler ayrı, Facebook'tan gelen bildirimler üç parça halinde ekranınızda görünecek; ekrandaki bildirimlerin yarattığı karışıklık bitecek. 

Haberin Devamı

FACETIME'DA ARTIK 32 KİŞİYLE BİRDEN AYNI ANDA GÖRÜŞMEK MÜMKÜN

Facetime'da ciddi bir yenilik getiren Apple, iOS 12 sonrası kullanıcıların Facetime üzerinden 32 kişiye kadar aynı anda görüşme yapabilmelerine olanak verecek.

iOS 12: İşte yeni gelen tüm bomba özellikler

ANIMOJI'DEN SONRA ŞİMDİ SIRA MEMOJI'DE!

Animoji ile kullanıcılar kendilerine verilen belirli hayvan figürleriyle yüzlerini eşleştirip eğlenceli bir şekilde kendi özel emojilerini oluşturabiliyordu. Animoji, iOS 12 ile birlikte üç yeni karakter daha kazanırken; asıl büyük yenilik ise Memoji oldu. Memoji ile kullanıcılar kendilerine uygun saç modeli, ten rengi gibi pek çok detaya dikkat ederek kendi özel emojilerini oluşturabiliyor ve Facetime'da görüntülü görüşme yaparken dahi canlı olarak kullanabiliyor. Oldukça keyifli...

Haberin Devamı

iOS 12'Yİ NE ZAMAN İNDİREBİLİRİM?

Apple iOS 12'nin geliştiricilere özel sürümünü Apple Geliştirici Programı üyelerine özel dün akşam itibariyle yayınladı. Bu ayın ilerleyen günlerinde ise beta.apple.com adresi aracılığıyla bir public beta sürümü iOS kullanıcılarının kullanımına sunulacak. iOS 12'yi herkesin indirebileceği tarih ise son bahar ayları olacak; muhtemelen de Eylül ayı içinde...

iOS 12'Yİ DESTEKLEYEN iPHONE VE iPAD MODELLERİ

iOS 12 bu sonbaharda iPhone 5s ve daha yeni iPhone modelleri, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri, iPad 6. nesil, iPad 5. nesil, iPad mini 2 ve daha yeni iPad modelleri ve iPod touch 6. nesil için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak indirilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!