iOS 12 beta 5 yayınlandı! Yeni neler var?

Güncelleme Tarihi:

iOS 12 beta 5 yayınlandı Yeni neler var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 08:44

iOS 12 beta 5 sürümü dün gece Apple tarafından sessiz sedasız yayınlandı. Peki yeni gelen beta güncellemesi beraberinde neleri getiriyor dersiniz?

Haberin Devamı

iOS 12 beta 5 güncellemesi yayınlandı. Apple bu güncelleme ile birlikte özellikle Airpods kullanıcılarını sevindirecek bir hareket yaptı. Şimdi güncellemenin detaylarına gelelim: Apple, Beta 5’te duvar kağıdı doygunluğunun artırılmasından, Fotoğraflar uygulaması için yeni açılış ekranına kadar onlarca farklı küçük yeniliği kullanıma sunuyor.

Pil sağlığı artık beta sürecinden çıkarılırken, FaceTime’da bağlantı yapıldığında ve bağlantı sonlandırıldığında çıkan sesler değiştirildi. iPhone ve iPad için geliştiricilerin kullanımına sunulan iOS 12 Beta 5, yaklaşık 600 MB boyutunda.

Beta 5’in en dikkat çekici noktası ise AirPods için kablosuz şarjın doğrulanması oldu. Kablosuz şarj kutusunun görüntüsü iOS 12 Beta 5 sürümü sayesinde ortaya çıktı. Tasarımda büyük bir değişim olmazken, şarjı gösteren bir led ışık yer alıyor.

Haberin Devamı

Hali hazırda AirPods sahibi olanlarında tanıtıldığında satın alabileceği bu kablosuz şarj kutusunda, kulaklıkların şarj olduğu yeşil ışık ile gösteriliyor.

iOS 12 Beta 5 sürümünü cihazınıza yükleyebilmeniz için tahmin edebileceğiniz gibi cihazınızın UDID kaydının yapılmış olması, yani bir geliştirici hesabına sahip olmanız gerekiyor. Bir diğer seçenek ise geliştirici profili kullanmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!