iOS 11'in en önemli 9 özelliği

Güncelleme Tarihi:

iOS 11in en önemli 9 özelliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 07:29

iOS 11 Apple cihazlarını nasıl değiştirecek? Apple'ın resmi olarak ortaya çıkan bir sonraki iOS güncellemesi, iPhone ve iPad'e neler getirecek?

Haberin Devamı

WWDC 2017'nin açılış günü, Apple tutkunları için yılın en heyecanlı günlerinden bir tanesiydi. Açılık konuşmasında en son işletim sistemi güncellemeleri ve yeni donanımlarla tanıştık. Apple'ın en son macOS'u, watchOS, tvOS, yeni iPad Pro ve fazlası etkinlikte bolca ilgi gördü ancak en büyük heyecan kaynağı, iOS 11 oldu.

iOS 11'in telefonunuza veya iPad'inize neler getireceğini merak ediyorsanız, internetet dolaşıp araştırma yapmanız şart değil. Büyük güncellemedeki en iyi özellikleri aşağıda, sizin için sıraladık!

1. Daha Akıllı Siri

Siri artık alışkanlıklarınızı öğrenecek ve cihazlarınız arasında daha iyi bir bütünleşme sunacak. Dijital asistanın size önerdikleri, iOS, watchOS, tvOS ve iCloud'da yaptıklarınıza bağlı olarak değişecek.

2. Apple Music'e Güncelleme

Haberin Devamı

Apple Music'in yeni sürümü, arkadaşlarınızın ne dinlediğini görmenizi sağlıyor. Böylece yeni şarkılar keşfetmek için yeni bir yolunuz daha olacak.

3. Apple Pay ile Kullanıcılar Arası Ödeme

iOS 11'deki "eşten eşe ödeme desteği" sayesinde diğer Apple Pay kullanıcılarına kolayca ödemede bulunabileceksiniz.

iOS 11in en önemli 9 özelliği


4. Maps Daha Güvenli ve Daha Akıllı

Apple Maps artık otomobiller için daha iyi bir navigasyon deneyimi sunuyor. Alışveriş merkezlerine ve hava alanlarına yaklaşıp, içeride neler olduğunu görebiliyorsunuz. Navigasyon, Apple Car modunda uyarıları gizleyebiliyor ve hatta size ulaşmaya çalışanlara otomatik cevap verebiliyor.

5. Yeni App Store

Apple sonunda App Store'u da yeniledi. Yeni "Bugün" bölümü, bugün yeni olan içerikleri gösteriyor. Oyunlar ve uygulamalarda da aradığınızı bulmanızı kolaylaştıran yeni bölümler var. Yorumlar ve yıldız puanlamaları ise artık daha net biçimde gösteriliyor.

iOS 11in en önemli 9 özelliği


6. Kontrol Merkezi

iOS 11 için güncellenen Kontrol Merkezi, simgeleri tek bir sayfaya topluyor. Böylece her şeye çok daha kolay erişebiliyorsunuz. 3D Touch sayesinde simgelere kuvvetli dokunarak detaylı denetimlere de ulaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

7. Kamera ve Fotoğraflar

Apple, yerden tasarruf etmeniz için yeni bir dosya sistemine geçiş yaptı. Videolar ise artık H.264 değil HEVC dosyaları olarak kaydediliyorlar. Daha önce JPEG olarak kaydedilen fotoğrafların yeni formatı ise HEIF. Fotoğraflar ve videolar, bu değişiklik sayesinde öncekinin yarısı kadar yer harcıyorlar. Apple'a göre bu formatlar, kolayca paylaşılabiliyorlar ve diğer cihazlarla uyumlular.

8. Apple Files

Bu uygulama, Dropbox, Google Drive gibi üçüncü parti uygulamalar dahil tüm dosyalarınızı tek bir yerde gösteriyor. Uygulama, iCloud üzerinden Apple cihazlarınız arasında çalışabiliyor.

9. Artırılmış Gerçeklik

Apple'ın iOS 11'e eklediği artırılmış gerçeklik yetenekleri sayesinde geliştiriciler, etrafınızı saran müthiş deneyimler oluşturabilecekler. Firma, iPad yoluyla izleyebildiğiniz, uçan araçların, patlayan binaların göründüğü bir demoyu sahnede gösterdi ve her şey fazlasıyla etkileyiciydi.

Haberin Devamı

Neleri Görmek İsterdik?

FaceTime grupları, çoklu kullanıcı desteği, otomatik düşük güç modu, gece modu gibi özellikleri bu sürümde görmedik. En azından iOS 12'yi beklememizi sağlayacak nedenlerimiz var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 30 MUHTEŞEM DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!