iOS 11'i desteklemeyen cihazlar hangileri?

Güncelleme Tarihi:

iOS 11i desteklemeyen cihazlar hangileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 07:50

Apple dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olan iOS 11’in ön tanıtımını yaptı. Kullanıcılara bu sonbaharda sunulacak olan bu yeni sürüm iPhone ve iPad’e yeni deneyimler ve yüzlerce yeni özellik getiriyor. Peki iOS 11 güncellemesini hangi cihazlar alacak hangileri almayacak?

Haberin Devamı

iOS 11 güçlü multitasking özellikleri, Dosyalar uygulaması ve Apple Pencil’ı kullanmanın daha fazla yoluyla iPad için bugüne kadar sunulan en gelişmiş yazılım güncellemesi. Geliştiricilere, kullanıcıların gerçek dünyadan sahnelerin üzerine sanal içerikler yerleştirmelerini sağlayacak uygulamalar geliştirme olanağı veren yeni bir platform sayesinde yüz milyonlarca iOS cihazlarına Artırılmış Gerçeklik özelliği geliyor. CoreML geliştiricilere cihaz üzerinde makine öğrenim yetenekleri sunarak, kolayca tahminde bulunabilen, öğrenebilen ve giderek daha akıllı hale gelen uygulamalar geliştirmelerine olanak sağlıyor.

Diğer özellikler arasında Apple Pay’i kullanarak arkadaşlara ödeme yapmak, kullanıcıların araba sürerken yola daha fazla odaklanabilmesi için Rahatsız Etme, daha akıllı hale gelen ve yeni bir sese sahip Siri ve Fotoğraflar ve Kamera’daki yeni profesyonel özellikleri sayabiliriz. iOS 11 bugün geliştirici ön sürümü olarak sunuluyor ve bu sonbaharda iPhone ve iPad için ücretsiz bir yazılım güncellemesi olacak.

Haberin Devamı

iOS 11 ile beraber iPhone 5'e güncelleme desteği tamamen kesildi. Bununla birlikte güncelleme alamayacak eski nesil iPad modelleri de açıklandı.

iOS 11 desteklemeyen cihazlar şu şekilde:

iPhone
iPhone 5c
iPad 3
iPad 4

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!