iOS 11 beta nasıl kurulur? İOS 11 ne zaman çıkacak?

Güncelleme Tarihi:

iOS 11 beta nasıl kurulur İOS 11 ne zaman çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 08:47

İOS 11 beta sürümü ile kullanıcıların erişimine açıldı. iPhone kullanıcılarının merakla beklediği İOS 11, Eylül ayı itibariyle yeni cihazlarda stabil haliyle boy gösterecek. Şu an için geliştirilme aşamasında olması nedeniyle beta sürümü konusunda çekinceli davranan kullanıcılar, sürümün yüklenmesiyle birlikte bir önceki versiyona geri dönemeyecek. Peki, İOS 11 beta nasıl kurulur? İşte, versiyonun getirdiği yenilikler ve kurulum konusunda bazı detaylar

Haberin Devamı

iOS 11 kurulum rehberi ile siz de herkesten önce iOS 11'i telefonunuzda görebilirsiniz! Apple'ın henüz beta aşamasında olan ve eylülde yeni iPhone'larla birlikte yayınlanması beklenen mobil işletim sisteminin son sürümü iOS 11 fırtına gibi geliyor gelmesine; ancak bugünden merak edip iOS 11 beta sürümünü indirmek isteyenleri uyarmak gerekiyor: Telefonunuzla fazlasıyla sıkıntı yaşayabilirsiniz! Peki iOS 11 beta iPhone'a nasıl kurulur?

iOS 11'in beta sürümü bir süredir yayında. beta olmasından dolayı elbette pek çok eksik de beraberinde geliyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda Apple'ın iOS 11'in final sürümünü eylülde yayınlaması bekleniyor. iOS 11 ile pek çok şey değişecek. 

iOS 11 beta sürümünü telefonunuza kurmadan önce mutlaka cihazınızın yedeğini aldığınıza emin olun; bunu iTunes üzerinden yapabileceğiniz gibi zahmetsiz şekilde iCloud üzerinden de yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Henüz final sürüm olmadığından telefonunuzda meydana gelebilecek olası hatalara karşı yedeğinizi almanızda sonsuz fayda var.

Haberin Devamı

Daha önce beta sürecine katılmadıysanız bundan böyle her beta işletim sisteminde uğramanız gereken yegane adrese hoş geldiniz; Apple Beta Yazılım Programı. iOS 11 genel beta sürümünü ücretsiz olarak iPhone'unuza, iPad'inize veya iPod touch'ınıza kaydettireceğiniz adres burası.

- iPhone, iPad veya iPod Touch'ınızda Safari tarayıcınızı kullanarak Apple Beta Yazılım Programı web sitesini ziyaret edin. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak sayfaya hangi cihazınıza iOS 11 yüklemek istiyorsanız o cihazla giriş yapın.

iOS 11 beta nasıl kurulur İOS 11 ne zaman çıkacak


- Kayıt ol düğmesine dokunun ya da daha önceden üye iseniz Apple ID kimlik bilgilerinizi girin ve Oturum aç düğmesine tıklayın.

- Apple Beta Yazılım Programı kayıt koşullarını kabul edin.

- Sayfada iOS sekmesi seçili durumdayken, başlarken bölümüne gidin ve “iOS cihazınızı kaydedin- Enroll your iOS device” ibaresine dokunun.

Haberin Devamı

- Cihaz kaydetme ekranında, iOS sekmesi seçiliyken aşağı inin ve “Profili indir-Download Profile” düğmesine dokunun ve izin verin.

- Yükle üzerine dokunun ve iOS Beta Yazılımı Profilini yükleyerek cihazınızı yeniden başlatın.

Programa kaydolduktan sonra iOS 11 beta sürümünü yüklemek için yapmanız gerekenler normalde gelen güncellemeleri yüklemekten farksız olduğu için bundan sonrası çok kolay.

- Betayı kurmak istediğiniz cihazda Ayarlar menüsüne gidin.

- Genel altında yer alan Yazılım Güncelleme’ye dokunun .

- İndir ve Yükle’ye dokunduktan sonra iOS 11’i yükleyin.

Kurulumda bir sorun yaşıyorsanız Ayarlar- Genel içerisindeki Profil bölümünden halihazırda bulunan profilleri temizleyerek süreci tekrarlayın. Beta sürecinde yaşadığınız problemleri geribildirim asistanıyla Apple’a iletebilir ve geliştirme sürecine katkıda bulunabilirsiniz. Sürümün nihai işletim sistemi olmadığını ve daima bir problem çıkabileceğini unutmayın ve geçişi buna uygun olarak yapın. Zira bu süreç zaten hataları daha kolay bulmak ve nihai sürümde karşılaşılabilecek sorunları bertaraf etmek için yürütülüyor.

Haberin Devamı

Eğer çok sorun yaşar da geri dönmek isterseniz Apple’ın destek sayfalarındaki yönergeleri izleyerek iOS 10’a aldığınız yedek üzerinden dönmeniz mümkün. iOS 11 son sürüme dek uygulama desteği konusunda çeşitli sorunlar olabileceğini de hatırlatalım. Kurulum deneyimlerinizle ilgili yorumlarınızı buradan ya da sosyal medya sayfalarımızdan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!