iOS 10 hakkında merak ettiğiniz her şey

Güncelleme Tarihi:

iOS 10 hakkında merak ettiğiniz her şey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 09:42

iOS 10, geçen senenin iOS 9'unda neleri değiştirdi, iOS 10'da sizi hangi önemli yenilikler bekliyor?

Haberin Devamı

Apple, iOS 10'un işletim sistemindeki şimdiye kadarki en önemli yükseltme olduğunu iddia ediyor. Peki iOS 10, iPhone'unuzda veya iPad'inizde şu anki deneyiminizden farklı ne sunuyor?

iOS 10'dan bekleyebileceklerinizi göstermek için işletim sistemindeki yenilikleri gözden geçirdik ve iOS 9'la karşılaştırdık.

Siri

iOS 10'daki en önemli güncellemelerden biri, Siri'ye geldi. Biraz daha akıllanan dijital asistan, artık geliştiricilere de açık. Bu sayede üçüncü parti uygulamaların Siri'yi kullandığına şahit olabileceğiz. iOS 9'daki Siri Suggestions, bulunduğunuz konuma ve saate göre size belirli kişileri ve uygulamaları önerebiliyordu, ancak iOS 10'la birlikte bu işlev seviye atlamış görünüyor.

iOS 10 hakkında merak ettiğiniz her şey

Haberin Devamı

Siri'nin üçüncü parti uygulamalara açılması ise örneğin "Kemal'e beş dakika geç kalacağımı WeChat'ten söyle" gibi komutlar verebilmenizi sağlayacak. En azından Apple'ın iddiası bu yönde; iddiaları gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Maps

iOS 9, Apple Maps'te oldukça küçük değişiklikler yapmıştı. iOS 10 ise yeni bir tasarımla geldiği gibi, bulunduğunuz konuma ve günün saatine göre yol tarifi, restoran, ilgi alanı önerileri yapabiliyor. Canlı trafik ile geliştirilen navigasyon, yakınlaştırılmış görünüm sayesinde yönlendirmeleri daha kolay görmenizi sağlıyor.

iOS 10 hakkında merak ettiğiniz her şey

iOS 10 ile birlikte Apple'ın çekirdek uygulamalarını geliştiricilere açması, gerçekten büyük bir öneme sahip. Bu sayede Maps üzerinden örneğin bir retoranda masa rezervasyonu yapmanız teoride mümkün hale gelecek.

Telefon ve Mesajlar

Her şeyi dışarıya açma anlayışını Telefon uygulamasında da devam ettiren Apple, geliştiricilerin çekirdek arama API'sına ulaşmalarına izin verecek. Bu sayede üçüncü parti uygulamalardan gelen aramalar, standart telefon araması gibi görünebilecek. iOS 9'da üçüncü parti uygulamalardan gelen aramalar, genellikle basit uyarılar olarak görüntüleniyordu. iOS 10'da her şey çok daha akıcı ve tutarlı olacak.

iOS 10 hakkında merak ettiğiniz her şey

Haberin Devamı

iOS 10'daki sesli posta okuma özelliği, size bırakılan bir sesli mesajı metin olarak okumanızı sağlayacak. Apple'ın yeni istenmeyen arama algılama özelliği ise çağrıların istenmeyen çağrı olup olmadığını, siz cevap vermeden önce belirleyebilecek.

Mesajlar, daha büyük emojilerle ve daha akıllı emoji tahminiyle yenilenirken, kameraya, el yazısına ve bir dizi dijital efekte uygulamayı terk etmeden ulaşma olanağı sunacak.

Müzik ve Fotoğraflar

Müzik ve Fotoğraflar uygulaması, iOS 9'daki uygulamalara kıyasla daha yeni, parlak ve temiz bir görünüme sahip. Apple, yeni uygulamalarda dolaşmanın ve en iyi içerikleri görmenin daha kolay olduğunu iddia ediyor.

iOS 10 hakkında merak ettiğiniz her şey

Haberin Devamı

Fotoğraflar uygulaması, fotoğraflardaki kişileri, sahneleri, nesneleri ve hayvanları tanıyıp, farklı kategoriler altında toplayabilecek. Yeni Hatıralar sekmesi ise ilgilenebileceğiniz fotoğrafları ve videoları otomatik olarak bir araya getirecek. HTC'nin Zoe'sinde olduğu gibi iOS 10'daki Fotoğraflar uygulaması, bu hatıraları küçük videolara dönüştürebilecek.

Uyumluluk

iOS 9, iPhone 4S ve sonrasına, iPad 2 ve sonrasına, tüm iPad mini'lere ve 5. nesil iPod Touch'a gelmişti. Bir başka deyişle sunduğu destek etkileyiciydi. iOS 10 ise iPhone 4S, iPad 2, iPad 3 ve 5. nesil iPod kullanıcıları için kötü haberlerle geliyor. iPhone 5 ve üzerini, iPad 4 ve üzerini, 6. nesil iPod ve üzerini kullananlar ise iOS 10'a yükselme şansına sahip olacaklar.

Çıkış tarihi

Haberin Devamı

iOS 10 güncellemesi, sonbaharda cihazınıza gelecek. Birkaç ay beklemeniz gerekecek olsa da, en azından Android'deki gibi aylarca beklemek zorunda kalmayacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!