İnternetten satış yapanlara büyük tuzak

Güncelleme Tarihi:

İnternetten satış yapanlara büyük tuzak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 13:58

ÜST düzey yönetici Alptekin A. ve bilirkişi uzmanı eşi Gaye A., alışveriş yapılan bir internet sitesinde hesap açtı. İkinci el eşyalarını bu site üzerinden satan karı-koca, dolandırıcıların tuzağına düştü. Haklarında dolandırıcılıktan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Alptekin A. ve eşi Gaye A., mağdurken sanık oldu. Avukat Nuran Özdemir, müvekkilerini savunmak için yaptığı incelemede bu yolla yüzlerce kişinin mağdur edilip, dolandırıldığını ortaya çıkardı.

Dava dosyasına göre, bilirkişi uzmanı ve birçok önemli eğitim kurumunda rehber danışmanlık yapan Gaye A. , bir alışveriş internet sitesinde hesap açtı. Gaye A., buradan kullanmadıkları birçok eşyasını satarken, ihtiyaç duydukları bazı eşyaları ise satın aldı. Gaye A., son olarak çizmesini sitede satışa çıkardı. Gaye A., “0537...” telefon numarasından arayan Hasan P. adlı kişiye çizmesini 80 liraya satarak, ödeme yapılması için banka hesap numarasını verdi. Hasan P., çizmeleri kargoyla değil elden teslim alacağını belirterek telefonu kapattı.

80 LİRA YERİNE 600 LİRA GELDİ

Hasan P., bir gün sonra Gaye A.’yı arayarak yanlışlıkla hesabına 600 lira yatırdığını, 80 liralık çizme parasını kesip 520 lira ve çizmeleri elden teslim alacağını söyledi. Gaye A., hesabına baktığında gerçekten 600 liranın yatırıldığını gördü. Hasan P., Gaye A.’nın verdiği ev adresine bir taksi göndererek 520 lirayı ve çizmeleri aldırdı. Taksiciye para ve çizmeleri ise Gaye A.’nın kocası Alptekin A. teslim etti.

AĞIR CEZALIK OLDULAR

İstanbul’da oturan Naim Ö. ve kızı Nuran Ö., internet sitesinde Aytug A. hesabını açan kişiden ev kiraladıkları ve 600 liralık kaparoyı da Gaye A.’nın hesabına yatırdıklarını, bu yöntemle dolandırıldıklarını belirterek davacı oldu. Alptekin A. ve Gaye A. hakkında dolandırıcılıktan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Çiftin avukatı Nuran Özdemir, müvekillerini savunmak için yaptığı çalışmada internet üzerinde yapılan dolandırıcılık tuzağını da ortaya çıkardı. Alptekin ve Gaye A., beraat ederken, dolandırılan çok sayıda kişi ise davacı oldu. Avukat Özdemi, şunları söyledi:

EŞYASINI SATARKEN DİKKAT

“Öyle bir oyun oynanılıyor ki kendinizi savunamaz hale getiriyorlar. Alıcı gibi davranıp birisinden hesap numarasını alıyorlar, başka birisine ise olmayan kiralık ev veya eşyayı satıyorlar. Kendi hesap numaraları yerine de eşya aldıkları kişinin hesap numarasını veriyorlar. Birbirlerini tanımayan kişiler hesaplara para yatırıyor, dolandırıcılar parayı alıyor. Ancak mağdur olan ise alıcı-satıcı oluyor. Bir tarafın parası giderken diğer taraf ise dolandırıcı durumuna düşüyor. Aynı yöntemle yüzlerce kişi dolandırılmış. Çoğu vatandaş eşyasını satarken dolandırıcı durumuna düşmüş. Çok sayıda dava açılmış. Müvekilim bot satmak isterken ağır cezada yargılandı. Araştırma yapmasaydık dolandırıcılıktan cezaevine girecekti.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!