İnternette tehlike saçıyor

Güncelleme Tarihi:

İnternette tehlike saçıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 17:46

Kaddafi öldü, bizi ilgilendiren asıl sorun şimdi başladı. İşte Kaddafi'nin ölümüyle gelen büyük sorun...

Haberin Devamı

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin ölümünün ardından "Nasıl?" sorularına cevap olması amacıyla kısa zaman içinde bir çok fotoğraf ve video servis edildi. Çoğumuz da merakla bunları inceledik ama bir de fotoğrafın diğer tarafı var.

Daha önce Saddam'ın idamında ve Usame Bin Ladin'in ölümünden sonra da merak edilen görüntüler için arama yapanlar bir çok dolandırıcılık amaçlı girişimle karşılaştı. Benzer bir durum şu anda da söz konusu. Kaddafi'nin görüntülerinin olduğu söylenen linkler aslında çok farklı amaçlar taşıyor olabilir.

Çoğu zaman internet üzerinden ararken görürüz, bir Facebook sayfası... ya da size gelen bir e-postanın ekinde "İşte ölüm anı!" başlıklı fotoğraf ya da videolar olduğu söylenebilir. Bu linklere tıklamadan önce iki defa düşünmeniz gerekiyor. Aslında çok eski yöntemler ama içeriğini değiştirince insanların ilgisini çekebiliyor. Eskiden sadece virüs bulaştırmak için kullanılan bu yöntem, artık para kazanmak için de kullanılıyor. Çoğu zaman bu linkler size "ücretisz bir anket doldurmak" karşılığında foto ve videoları göstereceğini söylüyor ama tabi ki göremiyorsunuz. Ya da küçük ücretlerle yapılacak basit üyeliklerin size bilgi vermesi de talepler arasında olabilir.

Temek önerimiz daha genel ve güvenilir yollar ve linkler kullanmanız. Tabi ki bir anti-virüs programı bulundurmanız, tanımadığınız kişilerden gelen iletilere güvenmemeniz ve her zaman, belki de en önemlisi tetikte olmanız. Zira ne kadar korunuyor olursanız olun, bir anlık gafletinizden yararlanabilecek yöntemler de mevcut.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!