İnterneti hızlandıracağız!

Güncelleme Tarihi:

İnterneti hızlandıracağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 09:31

Google şimdi de kafayı interneti hızlandırmaya taktı. İşte internet devinin bu konuda ilk adımı...

Haberin Devamı

Google programcılara interneti ve web sitelerini hızlandırmak amacı ile açtığı yeni web sitesinde şirketin yıllar boyunca edindiği tecrübeyi paylaşıyor.

Site içerisinde yer alan püf noktaları, ipuçları, adım adım bilgi veren kılavuzlar Google'ın internette görselliğe değil performansa önem veren programcıları dünya çapında bir araya getirmeyi hedefliyor. Sitede aynı zamanda görüş alışverişine imkan veren, soru sorup yanıt alınabilecek bölümler de yer alıyor.

Google daha önce de internette web sitelerinin ve tarayıcıların performansından memnun olmadığını, bu yüzden Chrome web tarayıcısını icat ettiğini defalarca dile getirmişti. Google yeni teknolojiler arasında özellikle HTML 5 standardına önem veriyor. Bu yeni standardın web uygulamalarını ve Javascript işlemlerini hızlandıracağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

Sitede ek olarak neler var?
Google'ın programcılar ve uygulama geliştiricileri için özel olarak hazırladığı bu web sitesinde performans ölçüm araçları, problem çözme ve optimizasyon uygulamaları da bulunuyor. Google'ın bu yeni hizmetine bu adresten adresinden erişebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZINI YENİ BAŞTAN YARATACAK EN GÜZEL DUVAR KAĞITLARI



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!