İnternet enine boyuna tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

İnternet enine boyuna tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 11:59

İnternetin tüm yönleriyle tartışılacağı Türkiye'de İnternet Konferansı (INET-TR), 12-13 Aralıkta Bilgi Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Türkiye'de interneti tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, internet teknolojileri aracılığıyla toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini çekmek amacıyla düzenlenen INET-TR konferansı, bu yıl 12-13 Aralıkta İstanbul'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere yerleşkesinde yapılacak.

İnternetin ana sorunlarının tartışılacağı konferansta, “sosyal ağlar”, “yeni medya”, “fikri haklar”, “internet ve demokrasi” ve “internet yasakları” konuları ele alınacak.

Siyasetçilerin katılacağı “İnternet, Siyaset ve Demokrasi” oturumunda, internetin siyaseti nasıl değiştirdiği ile Türkiye'de demokrasiyi geliştirmek, saydamlığı ve toplumsal katılımı artırmak için internetin nasıl kullanılacağı tartışılacak.

“İnternet, Gazeteciliği Öldürüyor mu?” başlıklı panelde, klasik gazetecilikle internet ilişkisi ve “yeni medya” ele alınacak.

Haberin Devamı

“İnternete Çocuk İstismarının Engellenmesi” oturumunda, psikolog, polis, hukukçu ve bilişim uzmanları, anne ve babaları bilgilendirecek.


“Bireysel Güvenlik” seminerinde ise casus programlar, haberleşme güvenliği ve kişisel verilerin korunması konuları uzmanlar tarafından anlatılacak. Ayrıca, “telekulak ve yazılımları” hakkında da bir oturum yapılacak.

Görme engellilere yönelik düzenlenen oturumda, görme engelli bilişimciler, GPS ve navigasyon sistemlerinin kullanımını farklı araç ve yazılımlarla anlatacak.
Türkiye'de sosyal paylaşım sitesinin kullanımının de ele alınacağı konferans, 4 salonda ve 25 oturum olarak gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!