İnternet düzenlemesine Twitter'dan tepkiler

Güncelleme Tarihi:

İnternet düzenlemesine Twitterdan tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 06:50

Mahkeme kararı olmadan internetteki içeriğe doğrudan müdahale imkanı sağlayan yeni internet yasası tartışmaları Twitter ortamında da sürüyor.

Haberin Devamı

İnternet düzenlemesinin 7 Şubat günü TBMM’den geçmesinin ardından dikkatler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘torba yasa’ içinde kabul edilen ilgili düzenlemeyi veto edip etmeyeceğine çevrildi.

Gazeteci Mehmet Altan, internet düzenlemesi için Twitter hesabında, “İnternet yasasının yürürlüğe girmesi Türkiye'nin dünya sisteminden biraz daha tecrit olmasına neden olacak, AB süreci kötürümleşecektir...” yorumunu yaptı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, “İleri demokrasi diye yola çıkanlar bugün özgürlüklerinizi, internetinizi kısıtlıyorlar. Sansür koyuyorlar.” dedi.

Eski Milletvekili Şahin Mengü, “İnternet'e getirilmek istenen sansür, hırsızlıklarının ortaya dökülmesini önlemek içindir. Gerçek muhalefet sosyal medyada. Bunu önlüyorlar.” diyerek düşüncesini aktardı.

Gazeteci Ergun Babahan “Cumhurbaşkanı internet yasasının çoğunu onaylar, bir iki maddeyi veto eder, herkesi memnun ettiğine inanır .” ifadesine yer verdi.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu yeni düzenleme için, “İnternet medyasında, telefon ederek müdahale edecek, Fatih'ler bulamadıkları için, yasaklara yasal zemin hazırlama operasyonudur, bu yasa." değerlendirmesinde bulundu.

"SÖZDE FARK SIFIRLANIR"

Gazeteci Yavuz Baydar, “Cumhurbaşkanı Gül, internet yasasını veto etmek için beklememeli. Vakit kaybı olur, gerginliği besler. Bir an önce bu yasayı TBMM'ye iade etmelidir." fikrini aktardı.

Sanatçı Bedri Baykam, "Çankaya bu internet yasasını veto etmezse, Başbakan'la arasına koymaya çalıştığı sözde fark, sıfırlanır." dedi.

Gazeteci Tufan Türenç, “Başbakan'ın ve yandaşlarının bu sansürü özgürlükleri korumak için getirildiğini savunması dünyayı aptal sanmaktan başka bir şey değil. Cumhurbaşkanı internet yasasını onaylarsa Tayyip Bey'in diktatörlüğünü onaylamış olacak. Veto ederse O kesimden dışlanacak. Seçim Gül'ün." görüşünü belirtti.

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal da "Yapılan açıklamalar, onca iftira ve yalan, insafsız muameleler, akla mantığa sığmayan düzenlemeler bir sonucun işaretleridir." görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!