Intel'den üç ekranlı katlanabilen telefon geliyor

Güncelleme Tarihi:

Intelden üç ekranlı katlanabilen telefon geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2019 07:30

Dünyanın önde gelen işlemci üreticilerinden Intel, bu kez çok farklı bir çalışmayla karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Şirketin aldığı yeni bir patent, Intel'in katlanabilir üç ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Intel, üç ekranlı bir telefon yapısı üzerinde çalışıyor. Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi (WIPO) ve ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) kayıtlarında keşfedilen bir patent başvurusuna bakıldığında net bir şekilde görülen üç ekran ve katlanabilir yapısı oldukça dikkat çekici. Yani aslında Intel'in bu cihazı hem telefon, hem de tablet görevi görüyor. Ekranlar tamamen açık olduğunda bir tabletten farksız; ancak katlandığında da telefon şeklinde kullanabiliyorsunuz. 

Ancak telefonun tek özelliği elbette bu değil. Stylus kalemle birlikte gelmesi beklenen cihaz, piyasadaki en sıra dışı telefon olacağa benziyor. Ancak Intel'den konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil; patent başvurusundaki görsellere bakıldığında cihazla ilgili temel fikirler bir bir ortaya çıkıyor. 

Intelden üç ekranlı katlanabilen telefon geliyor


Katlanabilen ekran yapısı üzerinde çalışan sadece Intel değil elbette. Samsung, halihazırda patentin ötesinde ürettiği esnek ekranlı telefonuyla geçtiğimiz haftalarda dünyanın karşısına çıkmıştı. Diğer yandan LG ve Huawei'nin de bu alanda çalışmaları olduğu biliniyor. Xiaomi'nin esnek ekranlı telefon üzerinde çalıştığı da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!