Instagram engellenen kullanıcılar listesine ulaşmanın yolu

Güncelleme Tarihi:

Instagram engellenen kullanıcılar listesine ulaşmanın yolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 18:34

Instagram'da engelleme işlemi oldukça kolay. Engellenen kişiler profilinizde sadece sizin görebileceğiniz bir yerde saklanır. Peki Instagram engellenen kullanıcılar nerede görünür? Engelleme işlemi nasıl yapılır ve geri nasıl kaldırılır?

Haberin Devamı

Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra profilinizin olduğu sayfaya gitmelisiniz. Android kullanıcısı iseniz sağ üstte bulunan üç nokta simgesine dokunun. Sayfayı aşağı kaydırdıktan sonra hesap başlığının altında bulunan engellenen kişiler başlığına dokunduğunuzda engellediğiniz hesapları görebilirsiniz. İOS kullanıcısı iseniz profil sayfanızda profili düzenle yazan ikonun yanında ayarlar simgesini göreceksiniz. Butona dokunduğunuzda yine aşağılara indiğinizde engellenen kişiler başlığı altında engellediğiniz kişiler gözükür.

Kullanıcı engellemek için engellemek istediğiniz kişinin profiline girmeniz gerekiyor. Bu işlem Android ve İOS kullanıcıları için aynı sayfa düzeninde sunuluyor. Profile girdiğinizde sağ üst köşede aşağı doğru üç nokta ikonunu göreceksiniz. İkona dokunduğunuzda engelle seçeneğini göreceksiniz. Dokunduğunuzda engelleme işlemi tamamlanmış oluyor. Kişinin engelini kaldırmak için ise kişinin profiline girip engelleme işlemini yaptığınız şekilde engellemeyi kaldırabilirsiniz. Ya da profilde normalde takipleşmenizi sağlayan mavi takip et butonunda engellemeyi kaldır yazacaktır. O butona bastığınızda da engelleme ortadan kalkar.

Haberin Devamı

Engellediğiniz kişi profilinize artık erişemez. Arama alanında sizi görüntüleyemez. Dolayısıyla sizinle Instagram üzerinden iletişime geçemez, mesaj atamaz, paylaşımlarınızı göremez, sizi takip edemez. Aynı şekilde sizde o hesabın paylaşımlarını keşfet ve ana sayfanızda görmezsiniz. Kısacası engellediğiniz kişileri görüntülediğiniz sayfaya girip profiline tıklamadıkça o kişiler ile platformda karşılaşmazsınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!