Instagram dondurma nasıl yapılır | Türkçe link

Güncelleme Tarihi:

Instagram dondurma nasıl yapılır | Türkçe link
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 10:01

Instagram hesabı nasıl dondurulur? Instagram'ı geçici olarak kapatmak istiyorsunuz; ancak telefon üzerinden Instagram'ı dondurma işlemini bir türlü yapamıyorsunuz. O halde doğru adrestesiniz. İşte Instagram'ı en kolay şekilde dondurma yöntemi... Sadece bağlantı adresine tıklıyorsunuz ve karşınıza çıkan ekrandan Instagram dondurma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Şimdi isterseniz Instagram dondurma işleminin nasıl yapıldığına geçelim. Bu arada önemli not: Instagram dondurma işlemi telefon üzerinden Instagram uygulamasını kullanarak yapılacak bir işlem değil. O yüzden web üzerinden bu yöntemi size anlatacağız.

Haberin Devamı

Instagram dondurma işlemi yaparak kullanıcılar Instagram hesaplarını diledikleri sürece kapatabilirler. Bunun için Instagram hesabınızı tamamen kapatıp silmenize de gerek yok. Instagram hesabınızı dondurduktan sonra tekrar Instagram hesabınıza şifrenizi girerek dondurma işlemini sonlandırmak mümkün; yani işlem olabildiğince basit. Peki Instagram dondurma nasıl yapılır? Öncelikle bu işlem için şifrenizi bilmeniz gerekiyor; siz uygulamaya web üzerinden girmiş olsanız bile dondurma işlemi için bir kez daha size şifre sorulacak.

INSTAGRAM DONDURMA TÜRKÇE LİNK | TIKLAYIN

Yukarıdaki Instagram dondurma Türkçe Link'e tıklayarak hesabınızı kolayca dondurabilirsiniz. Bu linkle tıkladığınızda karşınıza çıkan ekranda ise;

Hesabını Geçici Olarak Kapat

Merhaba xxx,

Haberin Devamı

Hesabını silmek yerine kapatabilirsin. Bu, sen tekrar giriş yaparak hesabını yeniden etkinleştirene dek hesabının gizli olacağı anlamına gelir.

Hesabını sadece haftada bir kapatabilirsin.

Hesabınızı neden kapattığınız sorusunu yanıtladıktan sonra şifrenizi giriyor ve Instagram dondurma işlemini gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Hepsi bu! 

Bu arada dondurma işlemi için düğmeye bastığınız anda yeniden hesabınızı etkinleştirene kadar daha önce yazdığınız yorumlar ve beğenmeleriniz de gizlenecek; kimse göremeyecek. Yani tam anlamıyla Instagram'dan 'silinecek'siniz.

Instagram hesabınızı dondurduktan sonra hemen açabilirsiniz; ancak tekrar dondurma işlemini yapabilmek için 1 hafta beklemeniz şart. Instagram, bu 1 hafta şartını kullanıcıların bu işlemi gelişigüzel kullanmaması için uyguluyor. 

Ve tekrar hatırlatmak isteriz ki Instagram hesabını dondurma ile Instagram hesabını kapatma işlemleri birbirinden farklı eylemlerdir. Kapatma işleminin dönüşü yoktur, hesap her yerden tamamen silinir. Dondurma işlemi ise adı üzerinde geçici bir durumdur, buz çözülünce hesap tekrar aktif olur. Ancak Instagram dondurma işlemini yaptığınızda hesabınızı kapatmış gibi olursunuz; kimse aramalarda hesabınıza ulaşamaz, adınızı göremez. Bu nedenle sonradan pişmanlık duymamak adına Instagram hesabı kapatmak yerine Instagram dondurma işlemini tercih etmenizi öneriyoruz. Ancak; 1 hafta kuralını da aklınızdan çıkarmayın. 

BAKMADAN GEÇME!