Insragram hesabı nasıl kapatılır? İşte Instagram hesabı silme ve dondurma aşamaları

Güncelleme Tarihi:

Insragram hesabı nasıl kapatılır İşte Instagram hesabı silme ve dondurma aşamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2019 22:07

Dünya çapında birçok kullanıcısı bulunan Instagram, ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla, Instagram hesabı açma ve kapatma işlemleri de internette en fazla araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Peki, Instagram hesabı nasıl kapatılır? Instagram kalıcı olarak nasıl silinir? İşte, Instagram hesabı silme ve dondurma aşamaları.

Haberin Devamı

Kullanıcıların yakınları ile iletişim kurmasına olanak sağlayan Instagram, her gün çok sayıda kişi tarafından hesap kapatma talebi ile karşı karşıya kalıyor. Kullanıcılarına hesap dondurma alternatifini de sunan Intagram kalıcı olarak hesap silmek isteyenlerin talebini bir kaç adımda tamamlıyor. İşte, "Instagram hesabı nasıl dondurulur?" "Instagram nasıl silinir?"sorularına cevap arayanlar için yapılması gereken adımlar.

INSTAGRAM HESABI GEÇİCİ OLARAK NASIL SİLİNİR?

Hesabınızı geçici olarak kapattığınızda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene kadar gizlenir. Hesabınızı dondurmak için;1. instagram.com'a bir mobil tarayıcıdan veya bilgisayardan giriş yapın. Instagram hesabınızı Instagram uygulamasının içinden geçici olarak kapatamazsınız.2. Sağ üst kısımdaki simgesine dokunun veya tıklayın ve Profili Düzenle'yi seçin.3. Ekranda aşağıya inin, sağ alttaki Hesabımı geçici olarak kapat'a dokunun veya tıklayın.4. Hesabını neden kapatıyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kapatma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçtiğinizde görünür.5. Hesabı Geçici Olarak Kapat'a dokunun veya tıklayın.Hesabınızı geçici olarak kapatmak için hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız gerekir. Şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlayamıyorsanız, giriş yapmakla ilgili bazı ipuçlarına bakabilirsiniz.Hesabınızı kapatmak istemiyor ancak hesabınızı kimlerin görebildiğini değiştirmek istiyorsanız, gönderilerinizi gizli olarak ayarlayabilir veya kişileri engelleyebilirsiniz

Haberin Devamı

INSTAGRAM HESABI NASIL SİLİNİR?

Hesabınızı sildiğinizde, profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenmeleriniz ve takipçileriniz kalıcı olarak silinir. Biraz ara vermek istiyorsanız, bunun yerine hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz.Hesabınızı sildikten sonra aynı kullanıcı adıyla tekrar kaydolamazsınız veya o kullanıcı adını başka bir hesaba ekleyemezsiniz. Silinen hesapları yeniden etkinleştirmemiz mümkün değildir.Hesabınızı kalıcı olarak silmek için:

Haberin Devamı

1. Hesabını Sil sayfasına gidin. Instagram internet sitesine giriş yapmadıysanız, öncelikle giriş yapmanız istenir. Hesabınızı Instagram uygulamasının içinden silemezsiniz.

2. Hesabını neden siliyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir neden seçtiğinizde görünür.

3. Hesabımı kalıcı olarak sil'e tıklayın veya dokunun.

INSTAGRAM HESABINI DONDURMAK İÇİN TIKLAYIN

Kullanıcılar için işleri kolay hale getiren Instagram, kullanıcı hesabını dondurmak istediğinde basit bir çözüm sunuyor. Eğer geçici bir süre Instagram hesabınızı askıya almak istiyorsanız yapacağınız tek şey vereceğimiz 'link'e tıklamak.

 

BAKMADAN GEÇME!