IE8'e zoraki ince ayar

Güncelleme Tarihi:

IE8e zoraki ince ayar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 10:10

Microsoft'un çok tartışılan IE8 uygulaması nihayet sona erdi. Peki ama bu uygulama neydi?

Haberin Devamı

Microsoft, Mayıs ayı içerisinde uygulamaya koyduğu bir uygulama nedeniyle çok tartışılmıştı. Bu uygulamanın tartışılmasının sebebi ise yeni Internet Explorer 8 güncellemelerinde, eğer Hızlı Kurulum seçeneği aktifse tarayıcıyı Windows'un varsayılan tarayıcısı olarak belirlemesiydi. Aradan 2 aydan uzun bir süre geçtikten sonra Microsoft bu konudaki baskılara daha fazla dayanamadı ve bu konuda geri adım attığını açıkladı.

Microsoft'un yaptığı resmi açıklamaya göre bu karar, kullanıcılar ile yapılan görüşmeler sonucunda alındı. Fakat piyasa analisti Michael Silver, Microsoft'un bu açıklamasını pek inandırıcı bulmamış durumda. Silver'a göre "bu Microsoft'un gönüllü olarak vereceği bir karar değil". Silver, Microsoft'un Avrupa Birliği'nin baskıları sonucunda bu uygulamada geri adım attığını düşünüyor.

Haberin Devamı

Bundan sonraki Internet Explorer 8 yüklemelerinde artık kullanıcılar hızlı kurulum seçseler bile, sistem kullanıcıya varsayılan tarayıcıyı IE8 olarak değiştirmek isteyip istemediğini soran ayrı bir seçenek gösterecek.

Bu karara Mozilla'nın CEO'su John Lilly'in tepkisi ise "İyi bir değişiklik, Microsoft nihayet IE8 ile doğru olanı yapıyor" oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!