IE6 ölmüyor

Güncelleme Tarihi:

IE6 ölmüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 09:19

Microsoft bir yandan IE6'yı öldürmek isyiyor, bir yandan da destek vermeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Microsoft sorunlarla ve güvenlik açıklarıyla dolu Internet Explorer 6'yı 2011'e kadar desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Microsoft geçtiğimiz günlerde çeşitli güvenlik açıklarını kapatmak için güncelleme takvimini bile bozmak zorunda kalmıştı.

Microsoft'un neden böyle bir karar aldığı internette hararetli tartışmalara sebep oluyor. Çünkü Microsoft bir yandan IE6'yı bitirmeye çalışıyor, öte yandan destek veriyor ve insanlar şaşırıyor.

Internet Explorer 6 hala dünyada yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Her ne kadar yeni Internet Explorer sürümlerine geçiş ücretsiz olsa da pek çok kullanıcı internet tarayıcısını güncellemiyor.

Microsoft'un kendi politikası gereği bütün programlar 10 yıl boyunca destekleniyor. Bu devamlı güncellenen ve değişen yazılım piyasası için fazlasıyla uzun bir süre. Microsoft'un amacı verdiği sözleri tutmak. İnsanların güvenini sağlam tutmak için yeni çıkan işletim sistemi sürümlerine ve internet tarayıcı sürümlerine karşın Microsoft, verdiği desteği uzun süre devam ettiriyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikle Microsoft mühendislikleri yüksek performans ve güvenli sörf için daima en son sürüm Internet Explorer'ı tavsiye ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!