Hürriyet Dünyası mobil dünyanın kalbinde

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Dünyası mobil dünyanın kalbinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 22:09

Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) teknoloji devlerinin şovlarıyla başladı. Açılış gününde Nokia, Samsung, Sony, Lenovo ve HTC gibi teknoloji devleri ürettikleri akıllı telefon, tablet ve giyilebilir teknoloji ürünlerini tüketicilerin beğenisine sundu. Hürriyet'ten Ahmet Can da bu dev fuara katıldı ve 4 gün sürecek etkinlik süresince sizler için mobil dünyanın yeni oyuncaklarını kaleme alacak.

Haberin Devamı

NOKIA

Kongrenin ilk dakikalarında dikkat çeken şirketler arasında Nokia yer aldı. Akıllı telefon segmentinde 3 yeni model tanıtan Nokia, Android işletim sistemli cihazlarını ilk kez görücüye çıkarttı. 'Nokia X' adındaki yeni modelde 4 inçlik ekran, 1 GHz'lik çift çekirdekli işlemci, 512 MB ram ve 5 megapiksellik kamera bulunuyor. Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, Nokia X'in Türkiye'ye gelecek aylarda 500 lira civarında bir fiyatla geleceğini söyledi.


Nokia'nın tanıttığı cihazlar arasında Nokia X+ ve Nokia XL bulunuyor. Bu akıllı telefon modelleri de Android işletim ile çalışıyor. Nokia X+ modelinde Nokia X'e göre bir üst özellikler bulunuyor. Nokia XL'de 5 inçlik ekran ve 5 megapiksellik kamera yer alıyor. İkinci çeyrekte kullanıcılarla buluşacak bu modelin Avrupa satış fiyatı 109 euro olacak.

Haberin Devamı

SONY

Xperia serisiyle hızlı bir çıkış yakalayan Sony, yeni akıllı telefon modeli olan Xperia Z2 modelini tanıttı. 5.2 inçlik ekrana sahip olan Xperia Z2, Ultra HD kalitede video kaydı gerçekleştirebiliyor. Cihazda 3 GB ram ve dört çekirdekli 2.3 Ghz'lik işlemci yer alıyor. Z2'nin kamerası ise 20.7 megpiksel

Sony'de dikkat çeken ürünler arasında giyilebilir teknolojiler de yer aldı. Akıllı bileklik ve bileklikleri akıllı hale getirebilecek bir cihazı tanıtan Sony, kullanıcıların günlük aktivitelerini takip edebilmelerini sağlayacak.

SAMSUNG

Bu akşam saat 8'de Galaxy S5'i tanıtması beklenen Samsung, açılışta 'altın' renkli telefonlarıyla dikkat çekti. 'Rose Gold' adındaki yeni seri Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 modellerinde bulunuyor. Bu cihazların çerçevelerinde bulunan metal detayların rengi yeni seride altın rengi olarak üretilecek.

LENOVO

Son dönemde dikkat çekici modellere imza atan Lenovo, yeni akıllı telefon modellerini MWC'de ilk kez görücüye çıkarttı. Vibe X adındaki model, 5 inçlik bir ekrana sahip. Cihazda, 13 megapiksellik kamera ve 1.5 Ghz'lik dört çekirdekli işlemci bulunuyor.

Lenovo'nun tanıttığı Vibe Z adındaki modelde ise 5.5 inçlik ekranın yanı sıra 2.2 Ghz'lik dört çekirdekli işlemci ve 13 megapiksellik kamera bulunuyor.

Haberin Devamı

LG

LG ise kongrede iki yeni modelini tanıttı. Bu modellerden biri LG'nin amiral gemisi akıllı telefon modeli olan LG G Pro 2 oldu. 2.26 Ghz'lik dört çekirdekli bir işlemciye sahip olan G Pro 2'de 5.9 inçlik ekran, 3 GB ram, 13 megapiksellik kamera bulunuyor.

LG'nin tanıttığı diğer bir model ise LG G2 mini. 4.7 inçli bir ekrana sahip olan G2 Mini'de 1.7 Ghz'lik dört çekirdekli işlemci ve 13 megapiksellik kamera bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!