Huawei'den dünyanın en güçlü yapay zeka işlemcisi: Ascend 910

Güncelleme Tarihi:

Huaweiden dünyanın en güçlü yapay zeka işlemcisi: Ascend 910
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2019 07:46

Çinli Huawei, dünyanın en güçlüsü dediği yeni yapay zeka işlemcisini ortaya çıkardı. Ascend 910 ismini taşıyan bu özel işlemci bakın neler yapabiliyor?

Haberin Devamı

Gün geçtikçe kullanım alanı yaygınlaşan ve hayatı fazlasıyla kolaylaştıran yapay zeka teknolojisi, durmaksızın gelişiyor. Teknoloji şirketleri ise günü yakalayabilmek için bu teknolojiye uyum sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda Huawei, Ascend 910 adında yeni bir yapay zeka işlemcisini tanıttı. Peki bu işlemci neler yapabiliyor?

Ascend 910, söylendiği kadarıyla FP16’da 256 TeraFLOPS, INT8’de ise tam 512 TeraOPS hesaplama yapabiliyor. Güç tüketimi 310W‘ın üstüne çıkmayan işlemci, direkt olarak sunucu sistemlerine ve kurumsal alanlara hitap ediyor. Yani bu işlemcinin son kullanıcıyla bir ilgisi bulunmuyor. Kullanıcıları yakından ilgilendiren işlemci, Kirin 990 adını taşıyor ve bu işlemci, Huawei'nin önümüzdeki haftalarda resmi duyurusunu yapacağı Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro ve Mate 30 5G model yeni cihazlarında kullanılacak.

Henüz kesinleşmese de, Huawei Mate X'in Kirin 990'dan güç alacağı konuşuluyor. Henüz satışa sunulmayan Huawei Mate X'in bazı teknik sorunlar nedeniyle Samsung Galaxy Fold'da olduğu gibi çıkış tarihi ertelenmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!