Huawei Mate 20 Pro nasıl fotoğraf çekiyor?

Güncelleme Tarihi:

Huawei Mate 20 Pro nasıl fotoğraf çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 09:04

Huawei Mate 20 Pro'nun şüphesiz en dikkat çeken özelliklerinden biri arka yüzünde yer alan üçlü kamerası. Daha çok performans telefonu olan cihaz, peki nasıl fotoğraf çekiyor? Ultra geniş açılı lens ile yapılan çekimler nasıl görünüyor?

Haberin Devamı

Huawei Mate 20 Pro'nun arka kameralarını önce yakından tanıyalım. 40 megapiksel geniş açı kamera (f1.8 diyafram aralığı) + 8 MP (f2.4) telefoto kamera + 20 MP (f2.2) ultra geniş açılı kamerayla gelen Huawei Mate 20 Pro, her ne kadar şirketin performans telefonu olsa da, fotoğraf çekimi konusunda da hayli başarılı sonuçlar veriyor. 

Huawei Mate 20 Pro nasıl fotoğraf çekiyor

Düşük ışıkta net görüntüler verebilen cihaz, yapay zeka teknolojisinden de faydalanıyor. Örneğin siyah beyaz çekimler söz konusu olduğunda artık özel bir sensör yerine bunu yapay zeka ile yapabiliyor. Arka planı bulanıklaştırma yani boket etkisi verme konusunda da başarılı olan Huawei Mate 20 Pro, renkleri de olabildiğince doğal olarak işliyor. 

Huawei Mate 20 Pro nasıl fotoğraf çekiyor


Şimdi de ultra geniş açılı kameraya gelelim. Ultra geniş açılı kameraya geçiş yapmak çok kolay. Fotoğraf veya video kaydı yaparken ekranın alt kısmındaki 1x yazan seçeneği 0.6x’e çektiğiniz zaman ultra geniş açılı lense geçiş yapmış oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Ultra geniş açılı lens sayesinde normalde kadraja sığmayan görüntüleri de kadraja sığdırabiliyoruz. Manzara çekimi yaparken, yakın mesafeden büyük bir ürünü çekerken ultra geniş açılı lens büyük kolaylık sağlıyor.

Huawei Mate 20 Pro nasıl fotoğraf çekiyor

Telefoto lens sayesinde de 3x optik yakınlaştırmalı çekimler yapılabiliyor. İki lensten aldığı görüntüyü harmanlayarak daha uzaktaki nesneler için 5x hibrit zoom özelliği sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!