Huawei kendi işletim sistemi için düğmeye bastı

Güncelleme Tarihi:

Huawei kendi işletim sistemi için düğmeye bastı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2019 11:07

Son zamanlarda çıkardığı cihazlarla akıllı telefon piyasasında önemli yer edinen Huawei, ABD ile yaşanılan sıkıntıyı sonlandırmak için çalışmalara başladı. Çin'li şirket kendi işletim sistemini geliştiriyor.

Haberin Devamı

Çinli üreticiler dahil olmak üzere akıllı telefonların büyük bir kısmı Android işletim sistemini kullanıyor. Daha önce Samsung ve Nokia gibi şirketler kendini işletim sistemlerini çıkarmış fakat başarılı olamamıştı. Şimdi de Huawei'den atak geldi. Çin'li şirket kendi işletim sistemini geliştiriyor.

Google işletim sisteminin dışına çıkmak büyük bir risk olsa da son zamanlarda gördüğü baskı ve ambargolara karşı B planı hazırlayan Huawei, kendi işletim sistemini geliştirdiğini açıkladı. şirket CEO'su Richard Yu "Kendi işletim sistemimizi hazırladık. Bu sistemleri artık kullanamayacağımız bir durumda, hazırlıklı olacağız. Bu bizim B planımız. Ama elbette Google ve Microsoft ekosistemleriyle çalışmayı tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD ile yaşanılan sorunlara karşı önlem alan şirket, her ihtimale karşı kendi işletim sistemini geliştiriyor. Yıllar önce birçok teknoloji üreticisinden farklı işletim sistemleri görmüştük fakat hiçbiri başarılı olamamıştı. Akıllı telefon kullanıcılarının iOS ve Android'e iyiden iyiye alışmasıyla birlikte böyle bir adım atmak büyük bir risk taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!