Huawei Honor 9 resmen duyuruldu

Güncelleme Tarihi:

Huawei Honor 9 resmen duyuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 08:38

Huawei Honor 9 en sonunda resmiyet kazandı. Bir süre önce dedikoduları ortalıkta dolaşan bu telefonun dillendirilen teknik özellikleri de doğru çıkmış oldu.

Haberin Devamı

Huawei Honor 9’da 5.15 inç 1080p ekran bulunuyor. Bu ekran iPhone 7 ve Galaxy S8’in ekranında olduğu gibi DCI-P3 renk aralığını destekliyor. Android 7.0 Nougat yüklü olarak gelen telefonda EMUI 5.1 kullanıcı arayüzü de bulunuyor.

Telefonun kalbinde HiSilicon’un üst sınıf Kirin 960 yongaseti bulunuyor. Aynı işlemci Huawei’nin Mate 9 ve P10 gibi üst sınıf, amiral gemisi telefonlarında da bulunuyor. 6 GB gibi cömert boyutlarda bir RAM de bu işlemciye eşlik ediyor. 64 GB ve 128 GB depolama alanı seçeneklerine sahip olan bu telefon hibrit SIM yuvası sayesinde microSD kartlarla da depolama alanını genişletme imkanı sağlıyor.

Huawei Honor 9 resmen duyuruldu

Arkada 12 megapiksel ve 20 megapiksel çözünürlüklü lenslere sahip olan ikili kamera sistemini görüyoruz. Bu sistem 2 kat optik yakınlaştırma yapabilirken portre ve arka planı bulanıklaştırılmış (bokeh) fotoğraf modlarıyla da etkileyici işleri ortaya koymayı sağlıyor. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası bulunuyor.

Haberin Devamı

Honor 9’un yanı sıra, Huawei mobil ödeme çözümü Huawei Pay’in de duyurusunu gerçekleştirdi. Honor 9 da, sahip olduğu NFC bağlantısının yardımıyla bu işlevi destekleyecek. Bu arada diğer bağlantı özellikleri arasında 4G VoLTE, 802.11ac Wi-Fi da bulunuyor. 3.5mm. kulaklık jakı da telefonda mevcut.

Teknoblog'un haberine göre Honor 9’un metal gövdesini arkadaki parlak cam yüzey tamamlıyor. Telefonun gri, mavi ve altın amber renk seçenekleri bulunacak. 3200 mAh kapasiteli pil de bu gövdenin çatısı altında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!