Huawei bu kez blok zinciri temelli telefon üretiyor!

Güncelleme Tarihi:

Huawei bu kez blok zinciri temelli telefon üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2018 01:13

Çin merkezli popüler akıllı telefon üreticisi Huawei, ABD pazarında büyük sorunlar yaşıyor. En büyük sorunu da ABD'nin istihbarat kurumları doğuruyor. Şirket bu sorunun önüne geçmek için, bir çözüm yolu bulmuş gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri tarafından Çinli firmalara büyük baskı uygulanıyor. Bu firmaların içerisinde akıllı telefon sektöründe aktif rol oynayan ZTE ve Huawei de yer alıyor. FBI, CIA ve NSA gibi ABD'nin güçlü istihbarat kurumları, bu firmaların çıkardığı akıllı telefonlar ile bilgi sızdırdığını iddia ediyor. Ancak, şu zamanda kadar firmalar hakkında gelen iddialar doğrulanmış değil.

Bloomberg'in haberine göre ünlü telefon üreticisi Huawei, bu sorunların önüne geçmek için Blockchain yani blok zinciri teknolojisi temelli bir telefon üretecek. Şirketin, tasarlayacağı bu model için Android tabanlı Sirin OS işletim sistemini geliştiren Sirin Labs firmasıyla anlaştığı da söyleniyor. Ayrıca, her iki firma da, bu anlaşmayı doğruluyor. Bitcoin'in arkasındaki teknolojinin kullanılacağı telefon ile birlikte güvenlik hat safhaya çıkacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!