HP binlerce iÅŸçisine ya siz ayrılın, ya da biz kovalım dedi

Güncelleme Tarihi:

HP binlerce işçisine ya siz ayrılın, ya da biz kovalım dedi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 10:16

Hewlett-Packard yönetimi iki bin işçiyi işten çıkaracağını duyurdu. Büyük bir mali düşüş yaşayan şirket, binlerce işçiye 2014’deki mali yılın sonuna kadar ayrılmaları için süre verdi. İşten çıkarmaların sayısının 29 bine yükselebileceği söyleniyor.

HP yönetiminin Pazartesi günü yaptığı açıklamada Güvenlik ve Alım Satım Komisyonu gibi departmanlarda çalışanlar emekli edilmeye veya iÅŸten çıkarmaya en müsait işçiler olarak görüldü.       Â

Şirketin krizden kurtulabilmek için ilk adım olarak Mayıs ayında uyguladığı yeniden yapılandırma çalışmaları başarısız olmuştu. Bundan sonra açıklama yapan HP çalışanlarının yüzde 8’inin işten çıkarma planı için aday olduğunu söylemişti. Yapılan son açıklamada da bu çalışanların 2014’teki mali yılın sonuna kadar emekli olmaya ya da işten çıkmaya mecbur olduğu söylendi.

Öte yandan, işten çıkarılacaklar arasında yer alan bir grubun ABD’de uygulamada olan erken emeklilik servisinden faydalanabileceğini açıklayan HP, bu yeniden yapılandırmanın şirkete 3.7 milyar dolar kazanç sağlayacağını söyledi.
    Â
İşten çıkarılacak kesimleri açıkça söylemeyen HP, söz konusu işten çıkarmaların ülkenin geneline yayacaklarını açıklamakla yetindi.

9 MÄ°LYAR DOLAR ZARAR ETMÄ°ÅžTÄ°
Baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreten teknoloji devi Hewlett-Packard, yılın üçüncü çeyreğinde 8.9 milyar dolarlık dev zarar açıklamıştı. Öte yandan, şirketin üçüncü çeyrekteki geliri bir önceki yılın rakamı olan 31.2 milyar dolardan 29.7 milyar dolara gerilemişti.

 HP yazılım hizmetlerindeki kârlılık oranını korumaya devam ederken, diğer ürün ve hizmetlere talep düşüş gösteriyor.

HP'nin mali sıkıntılar içerisine girmesine 2008'de Electronic Data Systems şirketini 14 milyar dolara satın alması ile başlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!