Honda yazıcıdan 'otomobil' çıkardı!

Güncelleme Tarihi:

Honda yazıcıdan otomobil çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 08:02

3D yazıcılarla yapılabileceklerin sınırı yok; Honda'nın ilginç görünümlü elektrikli arabası da bu iddiayı kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Honda, 3D yazıcıdan çıkartılan paneller, detaylar ve daha fazlasıyla bir araç üreten ilk firma değil. Ancak, firmanın bu arabasının muhtemelen en büyüklerden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir ve bu yüzden de bir miktar dikkati hak ettiği kesin.

Honda, Paris Otomobil Fuarı'ndaki boyutun ve ağırlığın öneminin büyük olduğu küçük arabaların tanıtıldığı micro EV'ler için olan platformunda bu yeni aracı tanıttı. Araba üreticisi, sürücülerin neye ihtiyaçları olduğuna karar verdikleri, özelleştirilebilen bir düzene sahip olan araçlar sunmak istiyor. Bu özelleştirmeler, araca girişi daha kolay sağlamak için alçaltılmış giriş noktaları, taşıma araçları için daha büyük bir bagaj bölmesi veya üç kişilik aileye özel bir alan olabiliyor.

Honda yazıcıdan otomobil çıkardı

Haberin Devamı

3D yazıcı ile araba panelleri üretmek, kulağa pek güvenli gelmeyebilir. Ancak bir Honda sözcüsünün belirttiği üzere firma, motosiklet bölümünün bilgisinden ve mühendisliğinden yararlanarak, panellerin altına hafif ancak güvenli olan boru temelli bir iskelet kurmuş durumda. Ayrıca firma tasarım firması Kabuku'dan da destek alıyor.

Araç genel olarak 3D yazılmış yüzeylerin tanıdık görüntüsüne sahip ancak Honda'nın çabasının başlarında olmasına rağmen büyük oranda değiştirilebilen bir elektrikli araç sunmakta. Ayrıca gösterilen prototip, hareket yeteneğine de sahipti ve bir grup gazeteci ve iş adamı, araç içerisinde tur atma imkanına sahip oldu.

Honda yazıcıdan otomobil çıkardı

chip.com.tr'nin haberine göre araçların 3D yazıcılar aracılığı ile üretilmeleri, tasarım sürelerini kısaltırken masrafları da ciddi ölçüde azaltabiliyor. Tabii ki bu durum, eğer bu sistem kabul edilir ve yaygınlaşırsa geçerli olmakta. Gelecek vadeden bu platform, şimdilik sadece geliştirme aşamasında...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!