HoloLens'in geliştirici sürümü el yakıyor

Güncelleme Tarihi:

HoloLensin geliştirici sürümü el yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 11:04

Hafta başından itibaren ön siparişleri alınmaya başlayan Microsoft'un sanal gerçeklik gözlüğünün geliştirici sürümünün fiyatı 3 bin doları (8800 TL) buluyor.

Haberin Devamı

2016 yılının VR yani sanal gerçeklik yılı olarak geçeceği malum. Ön sipariş aşamasına gelen Oculus Rift ve HTC Vive yetmezmiş gibi PlayStation VR'ın da bu yılın sonunda piyasada olması bekleniyor. Microsoft'un VR sistemlerine cevabı ise bir arttırılmış gerçeklik (AR) platformu olan HoloLens ve E3 fuarı sırasında yapılan sunumla da insanları etkilemeyi başarmıştı.

HoloLensin geliştirici sürümü el yakıyor


HoloLens'in geliştirici kitleri, kısaca uygulama geliştiricilere gönderilen prototipleri ön sipariş aşamasına geçti ve haliyle şu sıralarda el yakıyor. Eğer bir uygulama geliştiriciyseniz ve HoloLens gibi kompleks bir kitin bebeklik hastalıkları da sizi korkutmuyorsa ürün 30 Mart tarihinden itibaren kargolanmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Microsoft HoloLens kablosuz, kendi kendine yeten ve Windows 10 işletim sistemine sahip bir arttırılmış gerçeklik bilgisayarı olarak tanımlanıyor. Arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ile gerçek hayatın birer karışımı olarak tarif ediliyor. Arttırılmış gerçeklikle birlikte, kullanıcılar gerçek dünyadaki sanal içerikler ile etkileşimde bulunabiliyor ve ikisini birbirinden ayırt edebiliyor.

HoloLensin geliştirici sürümü el yakıyor


2015 yılında duyurulan HoloLens, Microsoft’tan gelen bilgilere göre yaklaşık olarak beş yıldır geliştirilme aşamasında.

Sanal gerçeklik kasklarının aksine HoloLens’in kullanıcının başının arkasına doğru uzanan kısımları da sert bir malzemeden imal edilmiş. Bu malzemenin ayarlanabilir olduğu ve iç tarafının da yumuşak bir malzemeyle kaplandığını görüyoruz. İleri düzey sensörler, yüksek çözünürlüklü stereoskopik 3D ekrana sahip ekran ve mekânsal ses teknolojisi HoloLens’i diğer kasklardan ayıran özellikler olarak öne çıkıyor.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!