Güvenlik ondan sorulur

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik ondan sorulur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 12:41

Güvenli İnternet Hizmeti'nin resmi sayfası olan “www.guvenlinet.org.tr” sayfasında yapılan yeni tasarım ve yeni profil test uygulamasıyla internet üzerinden hangi profilde olunduğu tespit edilebilecek.

Tüketiciler, ana sayfada “Güvenli İnternete Geçelim” başlığı altında yer alan “İşletmeci Seçiniz” ifadesini tıklayarak, tek tuşla abonesi oldukları işletmecinin online işlem merkezine erişim sağlayabilecek ve online işlem merkezinden istediği güvenli internet profilini rahatlıkla seçebilecek.

Ayrıca sitede bulunan “Hangi Profilde Olduğunu Test Et” butonu tıklanarak, internete erişim sağlanan internet hattının hangi profilde olduğu anında öğrenilebilecek.

Portaldaki test uygulamasıyla seçilen güvenli internet profilinin (çocuk veya aile) etkin olup olmadığı veya hattın hangi profilde olduğu test edilebilecek. Güvenli internet hizmeti seçilmemiş bir hattan internete bağlanıldığında “Tespit edilen profil: Güvenli İnternet Devre Dışı” diye gözükecek. Bilgisayarda ya da cep telefonunda “www.guvenlinet.org/test” sayfasını ziyaret edilerek, profil kontrol edilebilecek.

Profil testi sonucu tespit edilen profil servis sağlayıcınızdan talep ettiğiniz profilden farklı ise profilinizi yeni değiştirmiş olduğunuzdan henüz etkin olmamış ya da servis sağlayıcınızın güvenli internet altyapısında problem olabilir yazısıyla karşılaşılacak.

Güvenli interneti 1 milyon 67 bin abone tercih etti

22 Kasım 2011 tarihinde uygulamaya başlayan güvenli internet profilini, 1 milyon 67 bin abone tercih etti.

Uygulama çocuk ve aile olmak üzere iki filtre profilden oluşuyor. Çocuk profilinden, uzman akademisyenlerin bulunduğu bir komisyon tarafından belirlenen kategorilerdeki sitelere erişilebiliyor. Profilde, müstehcenlik ve şiddet içeren siteler engelleniyor.

Güvenli internet konusunda yapılan düzenleme 28 Temmuz 2010 tarihinde yayımlanan “Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde” yer alan maddeye dayanıyor.

Güvenli İnternet Hizmeti nedir?

Güvenli İnternet Hizmeti (GİH), aileyi internetteki zararlı içeriklerden koruyan ücretsiz filtre uygulaması. GİH ile özellikle çocukların sağlık, psikolojik ve sosyal gelişimine zarar verecek içeriklerden arındırılmış daha güvenli bir internet erişimini sağlamak amaçlanıyor. Servis sağlayıcıları tarafından altyapısı oluşturulan hizmeti kullanma tercihi ise tüketiciye bırakılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!