Güneş enerjisi test merkezleri kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Güneş enerjisi test merkezleri kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 09:12

ABD'de Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın 3 laboratuvarı bünyesinde, ülke çapında güneş enerjisi bölgesel test merkezleri açılacağı bildirildi.

Bu merkezlerde güneş enerjisi sistemi teçhizatları kurularak denemeler yapılacağı, böylece binalarını milyarlarca dolara mal olacak bu sisteme geçirmek isteyen şirketlere bilgi sağlanacağı belirtildi.

Sandia Ulusal Laboratuvarı çalışanı Jennifer Granata, söz konusu merkezlerde sadece ticari şirketler için bağımsız değerlendirmeler yapılmayacağını, aynı zamanda birçok farklı bölgede ve iklimde güneş enerjisinin test edilme imkanına kavuşacağını söyledi.

Tesislerde, piyasaya sunulacak en son teknolojideki ürünlerin hava durumuna göre tepkilerinin ölçülerek kontrol edileceği, olası performanslarının simülatörler, grafikler, kızıl ötesi ekipmanlar ve dijital kameralarla izlenerek rapor edileceği açıklandı.

Ayrıca Albuquerque eyaletinde, 18 milyon dolara mal olan “Ulusal Güneş Enerjisi Termali Tesisinin kurulduğu kaydedildi.

Diğer tesislerde güneş enerjisini doğrudan elektriğe dönüştürecek sistemler bulunurken, termal tesiste türbin jeneratörleri için buhar üretilmeye çalışılacağı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!