Grand Theft Auto V yeni nesil ve PC için geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Grand Theft Auto V  yeni nesil ve PC için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 06:45

Grand Theft Auto V, PC için oldukça güçlü bir biçimde geliyor. Oyun, PlayStation 4 ve Xbox One için yeni nesil konsolların tüm gücünü, hatta sınırlarını zorlayacak!

Haberin Devamı

Rockstar Games'in başarılı oyunu Grand Theft Auto V, 17 Eylül 2013'te PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasadaki yeri almıştı. Oyunun geliştiricisi Rockstar North'un yaptığı 267 milyon dolarlık harcama ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bu harcamaya rağmen firma, üç günde 1 milyar dolarlık hasılat ile harcanan miktarın üç katına çıkmıştı. Oyunun geliştirilmesine harcanan para ise Hollywood filmlerini, hatta bazı üçüncü dünya ülkelerinin milli gelir kazançlarını bile geçmişti.

Grand Theft Auto V'in PlayStation 3 ve Xbox 360 sürümleri halen en çok satan oyunlar arasında bulunmasına rağmen, oyunun çıkış yaptığı dönemden beri hem PC için, hem de PlayStation 4 ve Xbox One sürümü için sessizliğini koruyordu. Oyunun bu platformlara geleceği nihayet Rockstar Games tarafından resmi olarak onaylandı.

Grand Theft Auto V, PlayStation 4, Xbox One ve PC platformlarında son derece başarılı açık dünya sunacak ve yeni neslin tüm gücünü kullanacak. Eski nesle kıyasla daha kaliteli kaplamalar, daha iyi görüş mesafesi, daha yoğun nüfus, daha yoğun trafik ile yapımcı Rockstar North, Güney Kaliforniya'yı yani San Andreas'ın tüm mükemmelliğini günümüze yansıtacak. Los Santos'un, yani kısaca San Andreas eyaletinin okyanusları, çölleri, kasabaları ve yoğun şehir yaşaması yeniden tasarlandı.

Ayrıca Grand Theft Auto: Online'da yarattığını karakteri, Xbox 360 ve Playstation 3'ten yeni nesile aktarabileceksiniz. Ayrıca PC platformuna özel olarak GTA IV’deki olduğu gibi kendi filmlerinizi yapabileceğiniz özel bir video editör bulunacak.

Grand Theft Auto V'in, PC, PlayStation 4 ve Xbox One sürümü 2014'ün Sonbahar'ında piyasadaki yerini alacak. Oyunun Eylül 2014'te piyasada olması bekleniyor.

Rockstar'ın oyunları genel olarak PC'de optimizasyon sorunları yüzünden çok eleştirilmişti. Örneğin: Grand Theft Auto IV'ün yedi Patch'ten sonra düzeltilmesi ve L.A. Noire'ın 30 FPS'ye kadar düşük olması oyuncuları üzmüştü. Sonradan Max Payne 3 ile bu sorunlar ortadan kalkmıştı ve GTA IV'ün aynı grafik motorunu kullanan firma, o zamandan beri teknolojik olarak kendilerini yenilediğinden dolayı PC'de pek sorun çıkarmayak gibi gözüküyor. Zamanında yeni oyun motoruna geçiş yapan GTA III, tüm sistemlerde kasmıştı. Sıradaki oyun Vice City ile düzelmişti. Aynı durumda altı sene önce piyasadaki yerini alan GTA IV'ün sistemleri zorlamasına doğal olarak bakılabilir ve buna rağmen kalitedeki çizgisini bozmayan firmanın, GTA V'in PC sürümünün doğru optimizasyonda olacağı bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!