Google'ın yapmadığını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Googleın yapmadığını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 12:52

Türkiye'nin yeni arama motorunda, Google'ı bile kıskandıracak, Türkiye'ye özel yeni servis...

Haberin Devamı

Türkiye'nin yeni web bilgi portalı Yandex, coğrafi bilgilendirme servisi Yandex.Haritalar'ı bugün Türkiye'de hizmete soktu. Yandex.Haritalar, Türkiye'deki tüm şehirlerin ayrıntılı uydu görüntülerini sunmanın yanı sıra, kullanıcıların sokak planları üzerinde aradıkları adresleri, binaları ve bunlara karayolu üzerinden ulaşılabilecek rotaları bulmalarına yardımcı oluyor. Yandex.Haritalar ile kullanıcılar ayrıca İstanbul ve Ankara için güncel trafik bilgisine ve panoramik sokak görüntülerine de ulaşabiliyor.

Yolculuk planlanmasında sürücülere kolaylık sağlamak amacıyla yan yollarla birlikte, İstanbul ve Ankara'daki trafik yoğunluk derecesini renkli grafiklerle gösteren Yandex.Haritalar, trafik durumunu dakikalar bazında güncelleyerek sürücüye en uygun alternatif yolları gösteriyor ve sürücünün hedefine ne zaman varacağını da hesaplayarak trafiğe takılmasını önlüyor.

An itibarıyla Java ve Android platformları için hazırlanmış olan Yandex.Haritalar'ın mobil sürümü, servisin yoldayken de kullanılmasına fırsat veriyor. Kullanıcılar, kişisel bilgilerini paylaşmadan, trafiğin sıkışık olduğu noktaları sisteme iletip, trafik durum haritasının daha da kapsamlı ve detaylı hale getirilmesine katkıda bulunuyorlar. Hizmetin mobil sürümü bu adresten indirilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!