Google'ın sürücüsüz otomobili Waymo kaza yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Googleın sürücüsüz otomobili Waymo kaza yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 07:31

ir yerel TV istasyonu olan ABC15 tarafından sağlanan videolar ve Fox 10 Phoenix'in Twitter hesabındaki fotoğraflara göre, Google'ın ana şirketi Alphabet'e ait olan Waymo markalı bir Chrysler Pacifica, ağır hasar aldığı bir kazaya karıştı.

Haberin Devamı

ABC15, bir Honda sedan'ın bir başka araca çarpmamak için direksiyonu kırdığını ve Chandler Bulvarı'nda gelen trafiğin içerisine dalarak Waymo aracına çarptığı söyleniyor. Bir polis sözcüsü, Waymo aracının kaza sırasında otonom sürüş modunda olduğunu ve operatörün sadece küçük yaralarla kurtulduğunu söyledi. Bir Chandler polis dedektifinin Phoenix New Times'a söylediğine göre de Waymo kazada suçlu değildi.

Bu kaza, bu yıl içerisinde gerçekleşen ikinci otonom araba kazası olarak karşımıza çıkıyor. Mart ayında da otonom sürüş modunda çalışan bir Uber arabası, Tempe'de bir kaza yapmış ve kaza, bir kişinin ölümü ile sonuçlanmıştı. Bu olay, kamusal yollarda çalışan bir otonom arabanın karıştığı ilk ölümlü kaza idi ve olayın kısa süre sonrasında Uber, otonom sürüş testlerini durdurmuştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Kasım ayında ise Waymo, Phoenix'te araçlarının, içeriside bir insan sürücü olmadan yolcu alarak gezdireceği pilot bir program başlatacağını söylemişti ve hedefi, sürücüsüz bir araç paylaşımı hizmeti başlatmaktı. Kaliforniya -Golden State sürücüsüz testler için başvuruları kabul ettiğini duyurmasının ardından yapılan ilk başvuruların biri de Waymo'ya aitti. Waymo, en son kazada da olduğu gibi otonom araçlarını hâlâ, önlem olarak, güvenlik sürücüleri ile test ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN MUHTEŞEM ARABA DUVAR KAĞITLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!