"Google'ı bırakın, Bing'e geçin"

Güncelleme Tarihi:

Googleı bırakın, Binge geçin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 13:33

Eski dostlar düşman mı oluyor? Mozilla'nın en önemli isimlerinden birinden olay açıklama...

Haberin Devamı

Mozilla'nın önemli isimlerinden biri, kullanıcıların Microsoft'un arama motoru Bing'i tercih etmelerini önerdi.

Google ile yıllardır süren iyi ilişkilerden sonra Mozilla, anlayış değiştiriyor. Bu bağlamda Mozilla'nın Google ile arasının açıldığı ortaya çıksa da Firefox kullanıcıları en son gelişme karşısında oldukça şaşkın.

Asa Dotzler'ın yeni açıklamasının sebebi farklı ve Eric Schmidt'in yaptığı en son yoruma dayanıyor. Google CEO'sunun şok etkisi yaratan gizlilik itirafı daha önce de haberlerimize konu olmuştu: "Kimsenin bilmesini istemediğiniz bir şey yapıyorsanız, o şeyi daha baştan yapmamanız gerekiyordur."

Google'ın mahremiyete gereken önemi vermediğini düşünenlerin sayısı bu açıklamayla birlikte arttı.

Açıklamadan rahatsız olanlardan birisi de Mozilla'dan Asa Dotzler. Blog'unda yaptığı açıklamada "Sunucularında bu kadar çok kullanıcının bilgisini bulunduran bir şirketin, mahremiyeti anlamayan birisi tarafından yönetilmesi benim açımdan gerçekten korkutucu ve sizin için de korkutucu olmalı" dedi.

Haberin Devamı

Blog'unda, kullanıcıların nasıl Mozilla'nın varsayılan aramasını Google'dan Bing'e değiştirebileceğini ve de Schmidt'in sözlerinin geçtiği röportajın bağlantısını veren Asa Dotzler, Google ile olan ilişkilerine mesafe koymaya karar vermiş görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!