Google'dan tüm dünyayı korkutan mesaj

Güncelleme Tarihi:

Googledan tüm dünyayı korkutan mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 13:13

Google'ın son günlerde kullanıcılarına gönderdiği hükümet destekli saldırı uyarısı ne ifade ediyor? Gerçekten de Google hesaplarına bu yönde bir saldırı mı var? Bu uyarıyı Google'dan alan ne yapmalı?

Haberin Devamı

Google'ın son günlerde yoğun olarak kullanıcılarına göndermeye başladığı bir dizi uyarı mesajı kullanıcılar arasında korkuya neden oldu. Hükümet destekli saldırılar konusunda kullanıcılarını uyaran şirket, aslında bunu ilk kez yapmıyor. Dönem dönem kullanıcılarına bu yönde uyarıda bulunan Google'ın bunu yapmasındaki amaç ise kullanıcıların her daim bu tip saldırılara karşı uyanık olmasını sağlamak. Diğer bir deyişle bu uyarıyı alan kullanıcının hesabına illa ki bu yönde bir saldırı yapıldığı yorumu yapılmamalı.

Google, 2012’den beri gönderdiği bu mesajları öncelikle önlem amaçlı gönderiyor. Yani mesajı almış olmanız, hesabınızın illa saldırıya uğradığı ya da yaygın bir saldırı olduğu anlamına gelmiyor. Ve fakat uyarılar, Google’ın hükümet destekli saldırganların kullanıcı hesaplarına oltalama ya da kötü amaçlı yazılımlarla erişmeye çalıştığı sonucuna varması üzerine gönderiliyor.

Googledan tüm dünyayı korkutan mesaj


İnternetin güvenlik zaaflarını bulmak konusunda en becerikli şirketlerden biri olan Google, bu tip bir saldırıyı tespit ettikten sonra, risk altında olduğunu düşündüğü tüm kullanıcılarına aynı anda meşhur uyarısını gönderiyor. Bu uyarıların gerçek zamanlı gönderilmediğinin altını çiziyor Google. Yani mesajı aldığınız zamanla olası saldırının gerçekleştiği düşünülen zaman aynı değil. Buna ek olarak Google, bu tip eylemlerden hangi hükümet destekli saldırganların sorumlu olduğu sonucuna kesinlikle varmadığını ve farklı kullanıcıların farklı saldırganlar tarafından hedeflenebildiğini de paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!