Google'a yeni rakip

Güncelleme Tarihi:

Googlea yeni rakip
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 08:57

Devler artık birbirlerinin uzmanlık alanlarına giriyor: Arama motoru savaşının son ismi sizce kim?

Haberin Devamı

Günümüzde başarılı firmalar hızını kesmemek ve piyasaya yeni bir soluk getirebilmek adına farklı kategorilerde çalışmalar başlatıyor. Bunlara en büyük örnek de Google'ın ilk önce arama motoru, sonra mobil işletim sistemi, web tarayıcısı ve şimdi de kullanıcılara birçok özelliği vaat ettiği işletim sistemi Chrome OS.

Fakat bütün yenilikleri Google'dan beklememek gerekiyor. Microsoft; Yahoo ile anlaşarak, Bing ile adeta Sokullu Mehmet Paşa'nın ünlü sözü "...Kesilmiş kol yerine gelmez; lâkin tıraş edilmiş sakal daha gür çıkar." imajını yaratmak istiyor.

Fakat bu seferki tahminler Apple üzerinde yoğunlaşıyor. Çünkü arama motoru piyasasında henüz ciddi bir adım atamamış olan Apple'ın bu alana girerek sesini daha fazla çıkarması bekleniyor. Mac'lerde yapılan arama işlemleri, Apple'ın reklamları sayesinde direkt olarak kullanıcıları kendi web sitelerine yönlendirmesi ile sonuçlanıyor. Böylece herhangi bir aracıya ekstra bir bedel ödenmiyor.

Haberin Devamı

Google CEO'su Eric Schmidt'in de Apple'daki koltuğunu terk etmesi, iki firma arasında işlerin giderek kötüleştiğini ve birbirlerini zayıflatmak istedikleri anlamına geliyor.

Şüphesiz ki böyle bir söylentini gerçekleşmesi ile biz kullanıcılar daha verimli çalışabileceğiz. Sizce de Apple'ın arama motoru piyasasına girmesi eğlenceli olmaz mı?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: GÖZLERİNİZE İNANAMAYACAĞINIZ PHOTOSHOP MUCİZELERİ



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!