Google Play bu uygulamaları kaldırıyor

Güncelleme Tarihi:

Google Play bu uygulamaları kaldırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 09:53

Google, adında 'Cardboard' kelimesi taşıyan uygulamaları Google Play Store'dan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Google, adında "Cardboard" geçen uygulamaları Android'in uygulama mağazasından kaldırmaya başladı. Firmanın amacının sanal gerçeklik ürünü Google Cardboard'la ilgili kafa karışıklığını gidermek olduğu düşünülüyor.

"Cardboard" uygulamalarının kaldırılmasının Google'ın karton düşmanlığıyla veya Cardboard'a özel uygulamalarla ilgisi yok. Ubergizmo'ya göre adında "Cardboard" geçen uygulamalar, Google'ın içerik ilkelerini ihlal ediyor ve Google, Cardboard için geliştirilen uygulamaların resmi Google uygulamaları gibi görünmelerini istemiyor.

Siteye göre durumdan etkilenen uygulamalar arasında Cardboard VNC, Cardboard Catapult ve Cardboard Theatre var. Bununla birlikte Cardboard Theatre, yeni adı VR Theatre ile Play Store'da tekrar yer almış durumda.

Haberin Devamı

Google'ın kafa karşılılığını gidermek istemesi anlaşılır olsa da yapılan değişiklik, Google'ın aksesuarı için özel olarak geliştirilen uygulamaları bulmayı zorlaştırabilir. Ancak firmanın resmi bir Google Cardboard uygulaması sunduğunu ve bu uygulama içerisinden Cardboard'a özel uygulamalara ulaşmayı kolaylaştırdığını biliyoruz. Dolayısıyla firma, Cardboard içeriklerine bu uygulama üzerinden ulaşmamızı istiyor olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MATERIAL DESIGN'A SAHİP 20 UYGULAMA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!