Google paranızı geri veriyor!

Güncelleme Tarihi:

Google paranızı geri veriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 09:49

Google komisyonun verdiği karara uyup kullanıcıların paralarını geri ödemeye başladı. Peki Google kimlere para iadesi yapacak?

Haberin Devamı

Google'ın Federal Trade Commission (FTC) ile olan "uygulama içi satın alma" anlaşmazlığı sona ereli üç ay oldu. FTC, çocukların uygulama içinde yaptıkları satın almalar sonucunda ailelerinin kredi kartlarına büyük yük yaratmaları ile ilgili sorunu ele aldıktan sonra, Google ile anlaşarak 19 milyon doların geri ödenmesi kararına varmıştı.

Şimdi ise Google, sorundan en çok etkilenen kişilerin bulunması ve geri ödeme yapılmasını içeren uzun ve zorlu bir çalışmayı başlatmış durumda. Phandroid'in söylediğine göre, Google tarafından kullanıcılara e-postalar gönderilmekte ve izinsiz satın alımlara karşı yeni Play Store özelliklerinin altı çizilmekte. Yine aynı eüpostalarda, "FTC ile yapılan anlaşmaya uyan durumlarda" geri ödeme yapılacağı da belirtiliyor.

Haberin Devamı

Kendisine geri ödeme yapılması gerektiğini düşünen kişilerin ise, 2 Aralık 2015 tarihinden önce geri ödeme için başvurmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!