Google One nedir? Google Drive'a elveda

Güncelleme Tarihi:

Google One nedir Google Drivea elveda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 06:39

Google'ın popüler bulut servisi Google Drive çok yakında 'ölüyor'. Dünya devi ilerleyen günlerde Google Drive'ı ortadan kaldırıp aynı hizmetini daha ucuza bu kez Google One adı altında kullanıcılarına ulaştırmayı hedefliyor. Peki Google One ile ne değişecek?

Haberin Devamı

Google hesabı olan kullanıcıların ücretsiz olarak dosyalarını kolayca yedekleyebildiği veya saklayabildiği Google Drive, çok yakında hayatına Google One olarak devam edecek. Ancak değişiklik sadece isimle kalmayacak; fiyatlar da düşecek. Google One için pratikte Google Drive'dan bir farkı olmayacağını ve aynı bulut hizmetlerini Google One adı altında kullanıcılara sunulacağının altını çizelim. Yani halihazırda Google Drive aboneliğiniz varsa endişeleneceğiniz bir şey yok; üyeliğiniz Google One adı altında kaldığı yerden devam edecek!

Google One nedir Google Drivea elveda

Google One'ın muhtemel yeni logosu

Google One ile birlikte değişecek fiyatlara gelince... Kullanıcılar için sanırız bu isim değişikliğinin en önemli getirisi düşen fiyatlar olacak. Örneğin, daha önce 1 TB alanı 9,99 Dolar fiyatla kullanan bulut müşterileri, aynı fiyata bu sefer 2 TB kullanacak. Bununla beraber, 30 TB’a kadar seçenekler mevcut. Bu arada aranızda 30 TB hizmet kullanacak olanlar da varsa, sebebini lütfen aşağıdaki yorum kısmına belirtmeyi unutmasınlar. Sadece fiyatlar ve kapasiteler değil, tıpkı Spotify ve Apple Müzik’te olduğu gibi aile paylaşımı modeli, bulut hizmetleri için de geldi. Satın almış olduğunuz bu kapasiteyi 5 aile bireyi aynı anda kullanıp, paylaşabiliyor.

Google One'ın ne zaman hayata geçeceği henüz netlik kazanmadı; ancak ilk olarak ABD'de yeni ismin ortaya çıkması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!