Google, Nearby Notifications özelliğini sonlandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Google, Nearby Notifications özelliğini sonlandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 07:09

Google, yaklaşık üç sene önce kullanıma sunduğu "Nearby Notifications" işlevini kapatıyor. İşlev, Android'de konum tabanlı bilgiler sunmayı amaçlıyordu ancak kısa sürede pazarlamacı ve spam'cıların eline geçti.

Haberin Devamı

2015 yılında kullanıma sunulan bu servis ile Google’ın amacı, geliştiricilere konum tabanlı bilgiler sunarak kullanıcılara yardımcı olmaktı. Örneğin, bulunduğunuz yerden geçen otobüslerin saatleri veya en yakın ücretsiz Wi-Fi noktası gibi bilgiler doğrudan kullanıcıya sunulabiliyor.

Google’ın siz sormadan bilgi vermeyi amaçlayan bu servisi, maalesef spam gibi kötüye kullanımı hedefleyen kişilerin eline düştü. Kullanıcılara konum ile ilgili bilgilerin aksine, istenmeyen gereksiz bilgilerin sunulması büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

6 Aralık itibariyle bu servisi sonlandırarak, Android işletim sisteminde bir dönemi kapatan Google, kötü bir kullanıcı deneyimine yol açtığını kabul etti. Android Pie sürümünde benzer bir özellik daha kullanıma sunulduğu için geliştiricilerin bu özelliği incelemeleri tavsiye ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!