Google Lens telefon kameralarını tamamen değiştiriyor!

Güncelleme Tarihi:

Google Lens telefon kameralarını tamamen değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 07:34

Google Lens teknolojisi ile birlikte akıllı telefonların kameraları bambaşka fonksiyonlar kazanıyor. Arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Google I/O konferansı sırasında yepyeni bir Teknoloji olan Google Lens de tanıtıldı. Bu yeni teknoloji sayesinde akıllı telefonların kameraları da akıllanacak.

Google'ın bilgi işleme sistemi ve yapay zekası direkt olarak telefon kamerasını yönetecek. Böylece kameralar sadece kadrajı göstermek ile kalmayacak, aynı zamanda gördüğü her objeyi işleyecek ve ne yapması gerektiğine karar verecek.

Google Lens telefon kameralarını tamamen değiştiriyor

Örneğin kamerayı bir mağazanın önünde açtığınızda bu mağaza algılanacak ve Google orayla ilgili bilgileri sizlere aktaracak. Google Asistan ile birlikte işleyen kamera ekranda gördüğünüz her şeyi bir bilgi denizi haline getirecek.

Haberin Devamı

Bir konserin afişini gördüğünüz zaman Google bunu algılayacak ve isterseniz bilet bilgilerine ulaşabilecek ve etkinliği kolayca takviminize ekleyebileceksiniz.

Çevre etkileşimi konusunda büyük bir devrim vaat eden Google Lens'in 2017 yılı içerisinde indirmeye sunulması planlanıyor. (shiftdelete)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!