Google kendi bayiisini kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Google kendi bayiisini kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 14:15

Akıllı telefon, tablet bilgisayar ve uygulamaların oluşturduğu üçayak üstüne oturan mobil yayıncılıkta liderliğini sürdürmeye çalışan Google, şimdi de dijital gazete ve dergi bayii kurma kararı aldı.

Haberin Devamı

Ntvmsnbc'de yer alan habere göre internet devi, ABD’nin, ve tabi dünyanın, en büyük dergi gruplarından Time Warner, Condé Nast ve Hearst ile görüşme trafiğine başlamış. Görüşmenin nedeniyse, bu grupların yayımladığı ünlü dergilerin dijital edisyonlarını yeni açacağı, Android işletim sistemiyle uyumlu ‘gazete-dergi bayii’nde satmak istemesi.

Habere göre, Apple ve Amazon platformlarının yayıncılardan kestiği yüzde 30’luk ‘dağıtımcı komisyonu’nun altına inmeyi planlayan Google’a yayıncıların yaklaşımı da oldukça pozitif. Basılı dergi edisyonlarının sıkıntı yaşadığı son yıllarda yayıncılar gözlerini tablet bilgisayar gibi dijital ortamlara çevirmiş durumda.

Google’ın, düşük dağıtımcı komisyonuna ek olarak, gazete-dergi mağazasında kullanıcılara ayrıca abonelik avantajları ve özel indirimler sunacağı da belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!